Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανωτής στο Aigio Music Festival

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανωτής στο Aigio Music Festival Aigio Music Festival

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας), προχωρούν στη δημιουργία του 1ου φεστιβάλ μουσικής «Aigio Music Festival» με εγχώριο και διεθνή προσανατολισμό που θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 23 Ιουλίου στο Αίγιο, με καλλιτεχνικό σύμβουλο τον Θοδωρή Λεμπέση.

Πρόκειται για ένα διεθνές φεστιβάλ, που θα απαρτίζεται από εκδηλώσεις με κοινό θεματικό άξονα τη μουσική από την κλασική περίοδο ως τις παρυφές της σύγχρονης, της μοντέρνας και της τζαζ μουσικής.Ένας δεύτερος στόχος είναι η πραγματοποίηση σεμιναρίων-μαθήματα MasterClass-από διακεκριμένους καθηγητές ώστε η διοργάνωση να συμβάλει στην αναμόρφωση και την αναβάθμιση των νέων μουσικών όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το φεστιβάλ με τις καλλιτεχνικές του δράσεις, σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και με την πολιτιστική εξωστρέφεια (συμμετοχή σε άλλο διεθνές φεστιβάλ εντός της χώρας ή σε διεθνές επίπεδο) μπορεί να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, να σηματοδοτήσει την καλλιτεχνική αναβάθμιση της πόλης και των πολιτών και εν γένει να γίνει ένας σημαντικός πυλώνας καλλιτεχνικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Aigio Music Festival», διοργανώνεται την περίοδο 14 έως 23 Ιουλίου 2023. Στα πλαίσια της διοργάνωσης καλούνται νέες και νέοι συνθέτες να λάβουν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης.

Το έργο που θα επιλεγεί από την καλλιτεχνική επιτροπή, θα παρουσιαστεί κατά την περίοδο διεξαγωγής του φεστιβάλ και θα λάβει συμβολικό χρηματικό ποσό.

Για περισσότερες πληροφορίεςοι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση dhkepaigialeias@gmail.com και στο τηλέφωνο 26910-28210 (υπόψη: κ. Δημήτρη Ζωιτσούδη και Θεόδωρου Πανουτσόπουλου).

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *