Ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αλιείας

Γράφτηκε από
Ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αλιείας fish 1656504 1280 950x713

Ημερίδα ενημέρωσης για την επέκταση και αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής των Αλιευτικών Δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ) διοργανώνεται από την Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Κελέτσης, στου οποίου τις αρμοδιότητες ανήκει η αλιεία.

Το ΟΣΠΑ είναι το κύριο ψηφιακό εργαλείο διαχείρισης και παρακολούθησης των αλιευτικών δραστηριοτήτων και η επέκταση/αναβάθμισή του περιλαμβάνεται τόσο στη Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025, όσο και στην Ψηφιακή Στρατηγική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2021-2025.

Το ΟΣΠΑ έχοντας συντελέσει καταλυτικά στην ψηφιακή μετάβαση του αλιευτικού κλάδου τα τελευταία χρόνια, αναβαθμίζεται και επεκτείνεται με σκοπό να συμβάλει στη βιωσιμότητα και την αειφορία της ΑΛΙΕΙΑΣ. Προάγει τον ανασχεδιασμό και την απλούστευση των διαδικασιών, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, με επίκεντρο τον πολίτη και σε πλήρη συμμόρφωση με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς και τις συστάσεις των Διεθνών Οργανισμών.

Κύριος του Έργου «Επέκταση / Αναβάθμιση του ΟΣΠΑ » είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται με την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας και Αναθέτουσα Αρχή την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Egnatia στην Αλεξανδρούπολη στις 10πμ. 

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *