Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα

Γράφτηκε από
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα

Στην σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού, προέβησαν προχθές το απόγευμα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.)/Κ9 με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 155 του Ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη και δεμένη στο σασί του επικαθήμενου εντός 2 χάρτινων κιβωτίων, συνολική ποσότητα 1.010 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν στο σύνολο τους την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, καθώς και το Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου.

Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *