Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε υλικά από νεοαναγειρόμενες οικοδομές στην Αττική

Γράφτηκε από
Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε υλικά από νεοαναγειρόμενες οικοδομές στην Αττική xeiropedes 950x578

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, συμμορία που διέπραττε συστηματικά κλοπές οικοδομικών υλικών από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 17-1-2024 στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 56χρονος ημεδαπός και από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλά και σε βάρος έτερων δραστών οι οποίοι αναζητούνται, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Νωρίτερα ο 56χρονος μετέφερε με τη χρήση φορτηγού, πλήθος οικοδομικών υλικών προκειμένου να προβεί στην πώλησή τους σε έτερα άτομα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κατέχει τα εν λόγω οικοδομικά υλικά και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2023, ο 56χρονος μαζί με έτερους συνεργούς, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία με διαρκή δράση σε κλοπές οικοδομικών υλικών από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες εισέρχονταν σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές και αφαιρούσαν διάφορα είδη κατασκευής οικοδομής τα οποία διοχέτευαν αμέσως προς πώληση, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των οικοδομικών υλικών από τις οικοδομές, χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα αλλά και όχημα ειδικά κατασκευασμένο για τη μεταφορά νεκρών.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν -5- περιπτώσεις κλοπών από οικοδομές με την ίδια μεθοδολογία σε Βούλα, Βάρη, Νέα Κηφισιά και Νίκαια.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο φορτηγό του 56χρονου, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας συνεχίζονται.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *