Ευρυτανία: Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης της οδού Ανιάδα-Βύθισμα-Ψιανά

Γράφτηκε από
Ευρυτανία: Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης της οδού Ανιάδα-Βύθισμα-Ψιανά

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «Βελτίωση οδού Ανιάδα-Βύθισμα-Ψιανά (Α΄ Φάση)». Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε και δημοπράτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας του υπάρχοντος δημοτικού δρόμου Ανιάδα-Βύθισμα-Ψιανά με την εκτέλεση εργασιών:

  • Διαπλάτυνσης σε συνολικό μήκος 1 χιλιομέτρου περίπου, ώστε να αποκτήσει ο δρόμος ελάχιστο καθαρό πλάτος 5,50μ.
  • Κατασκευής τεσσάρων τεχνικών έργων συγκέντρωσης και απορροής των όμβριων υδάτων, κρασπεδόρειθρων και τοίχων αντιστήριξης.
  • Ασφαλτόστρωσης τμήματος του δημοτικού δρόμου σε μήκος 850 περίπου μέτρων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Υλοποιούμε στην Ευρυτανία σειρά παρεμβάσεων βελτίωσης του οδικού δικτύου, για να είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του τόπου. Βασική προϋπόθεση, που έχουμε θέσει είναι η υλοποίηση των οδικών έργων με την ελάχιστη δυνατή αλλοίωση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με στόχο τα χωριά της Ευρυτανίας να αποκτήσουν άσφαλτο ξεκινάμε τις παρεμβάσεις μας  για την βελτίωση της προσβασιμότητας του υπάρχοντος δημοτικού δρόμου Ανιάδα-Βύθισμα-Ψιανά. Με προσήλωση στο πρόγραμμά μας συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που αίρουν την απομόνωση των χωριών μας και απαντούν σε χρόνια προβλήματα της περιοχής».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *