Επίσκεψη του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Γράφτηκε από
Επίσκεψη του ΥπΑΑΤ Λευτέρη Αυγενάκη στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ elgo 950x634

Την πρώτη επίσκεψη στους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως είχε προαναγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης. Μαζί με τους Υφυπουργούς Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν, την Αντιπρόεδρο Σταυρούλα Πετρή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παναγιώτη Χατζηνικολάου, παρουσία μελών του Δ.Σ και Γενικών Διευθυντών, καθώς και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τον επιχειρηματικό κόσμο, την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στα προϊόντα, στα ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας, στον τομέα της βιολογικής γεωργίας, στις ειδικές πτηνοτροφικές εκτροφές, στην παραγωγή και τη διακίνηση του γάλακτος, του κρέατος και των αυγών στην Ελλάδα. Επίσης, η πιο αποδοτική λειτουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα επιτευχθεί μέσω συνεργειών του Οργανισμού με την Τοπική αυτοδιοίκηση, με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και με φορείς του ιδιωτικού τομέα. Επεσήμανε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του ΥπΑΑΤ είναι και η επίλυση των κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, καθώς και η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης και της επιστημονικής κατάρτισης των αγροτών.

Στη συζήτηση τέθηκε ως προτεραιότητα της αγροτικής έρευνας, η διαχείριση των αρδευτικών υδάτων με τη βοήθεια συστημάτων γεωργίας ακριβείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ εκπονεί πρόγραμμα παρακολούθησης των επιφανειακών υδάτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ ως «Λειτουργία Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης και Καταγραφής της Ποσότητας (ποτάμια) και Ποιότητας (ποτάμια και λίμνες) των Επιφανειακών Υδάτων της Χώρας».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε:

 «Ενημερωθήκαμε για το πολύ σημαντικό έργο που παράγεται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Θέσαμε μαζί νέους στόχους, εντοπίσαμε πεδία στα οποία μπορούμε να βοηθήσουμε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και όλους όσοι εξαρτώνται άμεσα και έμμεσα από το ΥπΑΑΤ.

Δίνουμε έμφαση από κοινού σε μια σειρά πρωτοβουλιών που «κουμπώνουν» στην πολιτική νερού και στο μείζων ζήτημα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών. Στόχοι που αποτελούν προτεραιότητα του Υπουργείου και της Διοίκησης και εντάσσονται στην ευρύτερη φιλοσοφία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αγρότες περιμένουν πολλά από εμάς και από τον «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» και είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε με πολύ ταχύτερο ρυθμό και θα τα καταφέρουμε».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Καθηγητής Σέρκος Χαρουτουνιάν δήλωσε:

«Εκ μέρους της Διοίκησης και των εργαζομένων θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό και όλη την πολιτική ηγεσία για την τιμή που μας έκαναν. Ευελπιστούμε σε μια πολύ καλή συνεργασία προς όφελος του πρωτογενή τομέα της χώρας. Το βασικό ζήτημα είναι να ξεκινήσουμε από την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Μαζί να εκμεταλλευτούμε την παράδοση και να συνδέσουμε τα εξαιρετικά προϊόντα μας με τον τουρισμό».

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *