Εξιχνιάστηκε απάτη 40.000 ευρώ σε βάρος γυναίκας στην Αιτωλοακαρνανία

Γράφτηκε από
Εξιχνιάστηκε απάτη 40.000 ευρώ σε βάρος γυναίκας  στην Αιτωλοακαρνανία            950x551

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος  Ναυπακτίας, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από ένα χρόνο, σε περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας, σε βάρος ημεδαπής γυναίκας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σε βάρος τριών ημεδαπών (δυο άνδρες-μια γυναίκα), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, την 8-6-2022 άγνωστη δράστιδα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή γυναίκα και προσποιούμενη εκπρόσωπο εταιρείας, κάτοικο του εξωτερικού,  έπεισε την παθούσα να καταβάλλει χρηματικά ποσά ως επένδυση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στη συνέχεια η παθούσα από την 9/6/2022 έως την 1/11/2022 κατέβαλε τμηματικά το χρηματικό ποσό των (40.547) ευρώ, σε λογαριασμούς των κατηγορούμενων, που ανήκουν σε εταιρείες ιδιοκτησίας της κατηγορούμενης γυναίκας και του ενός κατηγορούμενου άνδρα, με έδρες χώρες του εξωτερικού.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι πίστωσαν δυο φορές στον λογαριασμό της παθούσας το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η παράνομη δραστηριότητα τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων  θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *