Εξάρθρωση συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά σε Ηράκλειο και Ζακύνθο

Γράφτηκε από
Εξάρθρωση συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά σε Ηράκλειο και Ζακύνθο

Η συστηματική και ενδελεχής έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου είχε σαν αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης σε περιοχές του Ηρακλείου και στη Ζάκυνθο και στη σύλληψη συνολικά 9 ατόμων (6 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών) και ταυτοποίηση 2 ακόμα, κατηγορουμένων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά, όπλα και Κ.Ο.Κ. ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται 59 ακόμα άτομα (55 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί) που προμηθεύτηκαν ναρκωτικά από την εγκληματική ομάδα.

Μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και  πληροφοριών, της ανωτέρω υπηρεσίας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, συγκρότησαν από τον Απρίλιο του 2023 εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Η προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά (κυρίως κοκαΐνη και κάνναβη) και η αποθήκευση τους γινόταν με μέριμνα τριών  ημεδαπών (36χρονου και 77χρονου στο Ηράκλειο και 46χρονου στη Ζάκυνθο) ενώ τη μεταφορά των ναρκωτικών σε Ζάκυνθο και Ηράκλειο πραγματοποιούσε 19χρονη ημεδαπή.

Επιπλέον 6 συλληφθέντες (3 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί) και ένας ημεδαπός τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί που συμμετείχαν  στην ανωτέρω εγκληματική  ομάδα, είχαν συστήσει έτερη ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών και στο χρονικό διάστημα από 15-04-2023 έως και 05-07-2023 είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 328 αγοραπωλησίες από τις οποίες αποκόμισαν οικονομικό όφελος τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, απογευματινές ώρες της 11.08.2023.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκε η 19χρονη ημεδαπή η οποία μετά την αποβίβασή της αποβίβασή της από πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου ,συναντήθηκε σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου με τον 77χρονο ημεδαπό στον οποίο παρέδωσε βαλίτσα που περιείχε συνολικά 4 κιλά και 240 γραμμάρια κάνναβης. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον 36χρονο ημεδαπό προκείμενου να παραλάβει από αυτόν ποσότητα κοκαΐνης για να την μεταφέρει στη Ζάκυνθο όπου θα την παρέδιδε στον 46χρονο ημεδαπό ο οποίος αναζητείται.

Ανωτέρω ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και συνελήφθησαν  και ακολούθησαν έρευνες σε οικίες, καταστήματα και χώρους απόκρυψης ναρκωτικών (καβάτζες) που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις οποίες συμμετείχαν  επίσης και αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2 κιλά και 244 γραμμάρια κοκαΐνης
  • 4 κιλά και 522,4 γραμμάρια κάνναβης
  • Χρηματικό ποσό 15.295 ευρώ
  • 3  Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα
  • 2  Δίκυκλες μοτοσυκλέτες
  • 1 ηλεκτρικό πατίνι
  • κυνηγετικά όπλα
  • 2 Ζυγαριές ακριβείας
  • πυροβόλο όπλο με μορφή μπρελόκ
  • ξιφολόγχη πολεμικού όπλου,
  • μαχαίρι,
  • 4 γεμιστήρες,
  • φυσίγγια
  • 16 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *