Γιορτή κρασιού στο Δίστομο με δωρεάν κρασί!

Γράφτηκε από
Γιορτή κρασιού στο Δίστομο με δωρεάν κρασί!                                                   950x1402

Στο Δίστομο, το Σάββατο 12 Αυγούστου, ο ”Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου” διοργανώνει για 17η φορά την ονομαστή ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ που έγινε πλέον θεσμός, με  καλούς και πιστούς φίλους από όλη την Βοιωτία και τους γύρω νομούς! 

Η μουσικοχορευτική βραδιά θα γίνει στον γνωστό όμορφο χώρο μεταξύ των Μουσείων, στην Κάτω Πλατεία Διστόμου, με ώρα έναρξης 21:30 μ.μ., και με πρόγραμμα που θα παρουσιάσει διαλεχτό μουσικό συγκρότημαμε πλούσιο λαϊκό, ρεμπέτικο και δημοτικό ρεπερτόριο για χορό αλλά και ψυχαγωγία -με ποτό και φαγητό! 

Τα κρασιά από τα αμπέλια του Διστόμου-που τα μνημονεύει ο περιηγητής Παυσανίας από το δεύτερο μισό του 2ου αιώνα π.Χ.- έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν όλα και… όσο θέλουν, δωρεάν, οι επισκέπτες και συμμετέχοντες στην ”17η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ”! 

Πρόκειται για μια πραγματική  γιορτή για το κρασί, το τσίπουρο, το πετιμέζι, το λικέρ αλλά και άλλα προϊόντα του αμπελιού όπως βλαστοί, φύλλα σε άλμη κ.α., τα οποία από αιώνων αποτελούν τη βασική σύνθεση της αγροτικής ταυτότητας της περιοχής. Το πασίγνωστο-χύμα ή εμφιαλωμένο-κρασί του Διστόμου, αιμοδοτεί έτσι οικονομικά πάρα πολλές οικογένειες αφού για την μαρτυρική κωμόπολη της Βοιωτίας αποτελεί εξαγώγιμο προϊόν προς τους γύρω νομούς-και πλέον, όχι μόνο!

Να σημειωθεί ότι σταθερά από το 2005 που ξεκίνησαν οι Γιορτές Κρασιού, οι Οινοπαραγωγοί και τα Οινοποιεία του Διστόμου προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ και άφθονο το κρασί  τους στους επισκέπτες και συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Ακόμη ο Σύλλογος Μελέτης και Προβολής των Προβλημάτων και Γενικού Εκπολιτισμού περιοχής Διστόμου (Πολιτισμικός Σύλλογος), δίνει σε κάθε συμμετέχοντα ένα  ποτήρι κρασιού με χρηστική για την βραδιά αξία, αλλά και ως αναμνηστικό της εκδήλωσης. Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε όπως κάθε χρόνο, στην πιο όμορφη, παραδοσιακή,

Γιορτή Κρασιού!

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6970077859 και 6970277512.

Τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Ετικέτες άρθρου:
·

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *