Αργολίδα: Οι παραγωγοί μανταρινιών της ποικιλίας Κλημεντίνη ζητούν ενίσχυση λόγω καταστροφής της παραγωγής

Γράφτηκε από
Αργολίδα: Οι παραγωγοί μανταρινιών της ποικιλίας Κλημεντίνη ζητούν ενίσχυση λόγω καταστροφής της παραγωγής                                           950x713

Την μεγάλη ζημιά που διαπιστώνεται στην περιοχή της Αργολίδας σε κτήματα με μανταρίνια της ποικιλίας Κλημεντίνη επισημαίνει με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας εσπεριδοειδών Αργους “Η Μέλισσα”.

Στην εν λόγω επιστολή, μεταξύ άλλων, σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι “η ζημιά αυτή η οποία προήλθε από ακραίο καιρικό φαινόμενο, ήταν αναπόφευκτη και καμία ενέργειά μας, είτε πριν, είτε μετά, δεν ήταν δυνατόν να αντιστρέψει το αποτέλεσμα”.

Συνεχίζοντας ο Α.Σ. στην επιστολή του αναφέρει ότι “το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών, που επηρέασε άμεσα την συγκομιδή, την διαλογή και συσκευασία του εξαγώγιμου προϊόντος τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη) οδήγησαν στην καθυστέρηση της συγκομιδής με αποτέλεσμα αυξημένες ποσότητες να βρίσκονται πάνω στα δέντρα, όταν αυτό συνέβη”.

Καταλήγοντας, ο Α.Σ. ζητεί να υπάρξουν οι “απαραίτητες ενέργειες για να αποζημιωθούν ή να ενισχυθούν οι παραγωγοί ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο”.

Καθολική είναι η ζημιά την οποία, λόγω πλήθους αρνητικών συγκυριών, υπέστησαν οι παραγωγοί μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη στην Αργολίδα, κατά την καλλιεργητική περίοδο 2022 – 2023.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έκθεση που συνέταξε ο σύλλογος γεωπόνων ελεύθερων επαγγελματιών του νομού, στην οποία εκφράζουν την άποψη ότι η ενίσχυση των εν λόγω παραγωγών “είναι αναγκαία προκειμένου να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν”.

Την εν λόγω έκθεση μπορείτε να δείτε εδώ.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *