Ηράκλειο: Συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Γράφτηκε από
Ηράκλειο: Συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο                                                                            950x1357

Η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης για μία συναυλία με τραγούδια από την πλούσια πορεία του. Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε θα ερμηνευτούν από σημαντικούς τραγουδιστές και σπουδαίους μουσικούς, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 στις 21:30.

Ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε με το έργο του όχι μόνο τη μουσική σκηνή του τόπου μας αλλά κι ένα κομμάτι της ατομικής και συλλογικής μας ιστορίας και μνήμης. Τα τραγούδια του ταυτίστηκαν με την καθημερινότητα, τα όνειρα, τα οράματα, τους αγώνες του κόσμου και δεν είναι τυχαίο ότι αγαπήθηκαν από πολλές γενιές.

«Θέλω να μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους» έλεγε ο ίδιος – και τα κατάφερε.

Με τη μουσική του υπήρξε συνοδοιπόρος μας στις λύπες, στις χαρές, στα καθημερινά, στα δύσκολα, στη δουλειά και στο ταξίδι. Μοιράστηκε μέσα από τους ήχους του το όνειρο ενός καλύτερου κόσμου. Τα τραγούδια του θα είναι πάντα εδώ. Να μας αποκαλύπτουν τα κρυμμένα και τα θαύματα.

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια του συνθέτη σε στίχους Καββαδία, Αλκαίου, Ελευθερίου, Ιωάννου και πολλών άλλων. Τραγούδια που αγαπήθηκαν από πολλές γενιές όπως το «Καραντί», « Ένα μαχαίρι», «Ελένη», « Πάντα γελαστοί», «Ρόζα» και πολλά άλλα.

Κι ίσως το πιο ωραίο τραγούδι θα είναι αυτό που ως το τέλος θα αντέχει στο χρόνο και κάθε φορά θα φαντάζει νέο αφού θα μοιράζεται με τον καθένα από μας μια υπόσχεση-ευχή:

«Κι αυτό που θέλω να σου πω το πιο όμορφο απ΄ όλα δεν στο ΄χω πει ακόμα»

Τραγουδούν ο Μανώλης Μητσιάς, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης. Τους τρεις ερμηνευτές συνοδεύουν σπουδαίοι μουσικοί, σολίστ και για πολλά χρόνια συνοδοιπόροι του συνθέτη. Μαέστρος στις συναυλίες ο Θύμιος Παπαδόπουλος, «το alter ego μου» όπως τον παρουσίαζε πάντα ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ώρα έναρξης 21:30

Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου & ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *