Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα της Εύβοιας

Γράφτηκε από
Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα της Εύβοιας                    950x713

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 1.909.345,21 ευρώ.

Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Κύμης, Ταμυνέων, Αυλώνος, Διστύων και Κονιστρών και σε θέσεις που καθορίστηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Εύβοιας. Ειδικότερα πρόκειται να εκτελεστούν:

  • Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων από φερτά υλικά και λοιπές προσχώσεις.
  • Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως αποκατάσταση λιθορριπών για την προστασία κοίτης και πρανών ρεμάτων.
  • Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών υφιστάμενων τεχνικών και λοιπών έργων, όπως αποκαταστάσεις βλαφθέντων τμημάτων συρματοκιβωτίων, τοιχίων οπλισμένου ή άοπλου σκυροδέματος στα πρανή, βάθρων και πτερυγότοιχων γεφυρών και αποκαταστάσεις βλαβών υφιστάμενων κοιτοστρώσεων.

Επισημαίνεται, ότι οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2024. Έχει υλοποιηθεί τμήμα του συμβατικού αντικειμένου, όπως οι λιθορριπές (φωτο) σε ρέματα για την προστασία παρόχθιων εκτάσεων.

«Δουλεύουμε προληπτικά και εντατικά για την αντιπλημμυρική θωράκιση του τόπου μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Παρεμβαίνουμε και στα όρια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, όπου χρηματοδοτήσαμε -και ήδη είναι εξέλιξη- έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ. Με την επίβλεψη των υπηρεσιών μας, επεμβαίνουμε στοχευμένα σε κάθε ρέμα, σε κάθε επίφοβο σημείο, ώστε να προστατεύσουμε τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η προσπάθεια μας για την αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των επικίνδυνων περιοχών σε Εύβοια και Σκύρο, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς χτίζοντας μεθοδικά την ανθεκτικότητα μας στα ολοένα και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα. Εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου θα υλοποιήσουμε εντός των επόμενων μηνών μια σειρά από πρόσθετες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, σχεδιασμένες και προτεραιοποιημένες από τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες μέσα από την διαχρονικά άριστη συνεργασία που έχουμε με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες».

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *