Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες της Λαμίας στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών

Γράφτηκε από
Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες της Λαμίας στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών                                       950x460

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι για το φετινό έτος αεροψεκασμοί στους ορυζώνες της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Φακίτσας την Τρίτη 20/6/2023 με τη χρήση Drones, υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για την εφαρμογή του αεροψεκασμού χρησιμοποιήθηκαν εγκεκριμένα για τον σκοπό αυτό αποκλειστικά βιολογικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, που ορίζονται με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων.

Επίσης, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι πρέπει να εφαρμόζουν μέτρα ατομικής προστασίας προκειμένου να προστατευτούν από το συγκεκριμένα έντομα, με κυριότερο και βασικότερο μέτρο τον περιορισμό ή την εξάλειψη των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών γύρω από τις κατοικίες τους. Κάθε μικρή ή μεγάλη επιφάνεια λιμναζόντων υδάτων, όπως πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες, φραγμένες υδρορροές, πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια αποτελεί εστία αναπαραγωγής κουνουπιών.

Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση της όχλησης από τα κουνούπια χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων με απλές ενέργειες. Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *