Συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων μελών του ΣΕΒ

Γράφτηκε από
Συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων μελών του ΣΕΒ                                                                                                                                                                      950x592

Στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), στα Οινόφυτα, φιλοξενήθηκε η εξαμηνιαία συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων μελών του ΣΕΒ στις 13 και 14 Ιουλίου.

Στη συνάντηση τέθηκαν κοινές προτεραιότητες και πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν μεταξύ ΣΕΒ και Περιφερειακών συνδέσμων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιφέρειας, με επίκεντρο: Πρώτον, την επίδραση της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις από την εφαρμογή του κλιματικού νόμου. Δεύτερον, την αντιμετώπιση του ποιοτικού και ποσοτικού ελλείμματος ανθρώπινου δυναμικού στην περιφέρεια, το οποίο δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και βάζει αναχώματα στην αναπτυξιακή δυναμική τους. Τρίτον, την επιτάχυνση των διαδικασιών χρηματοδότησης μέσω του αναπτυξιακού νόμου, του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, με άξονες τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία, τις πράσινες επενδύσεις και την κυκλική οικονομία. Τέταρτον, την ενίσχυση της συμμετοχής των βιομηχανικών συνδέσμων στον Κοινωνικό Διάλογο. Πέμπτον την ανάδειξη ειδικών ζητημάτων που προκαλούν λειτουργικές δυσχέρειες στις επιχειρήσεις της περιφέρειας και την προώθησή τους στις αρμόδιες δημόσιες αρχές.

Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Βιδάλης, τόνισε ότι, παρά τις προκλήσεις και τα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία, η συνεργασία των Γενικών Διευθυντών και των Συνδέσμων όχι μόνο συνεχίστηκε αδιάκοπα, αλλά εντάθηκε και έγινε περισσότερο συστηματική. Πρόσθεσε ακόμα ότι, με συντονισμένες παρεμβάσεις προς την κεντρική διοίκηση, με πληρέστερη ενημέρωση των επιχειρήσεων για τα κρίσιμα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, με επίκεντρο το ενεργειακό ζήτημα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την αγορά εργασίας και τις σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, αλλά και με την καθημερινή υποστήριξη των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν τις μικρές και τις μεγαλύτερες προκλήσεις – πράσινη και ενεργειακή μετάβαση, ψηφιακό μετασχηματισμό, απλοποίηση των αδειοδοτήσεων και του χωροταξικού σχεδιασμού-ο ΣΕΒ με τη συνεργασία των περιφερειακών Συνδέσμων στοχεύει να κάνει ακόμα περισσότερες παραγωγικές παρεμβάσεις, προς όφελος των επιχειρήσεων και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Από πλευράς του, ο οικοδεσπότης της συνάντησης Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΒΣΕ, κ. Πάνος Λώλος, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους σημείωσε ότι «η συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Βιομηχανικών Συνδέσμων, σηματοδοτεί και δίνει έμφαση στη σημασία των διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των Συνδέσμων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας. Τόνισε δε εμφατικά ότι, οι μεγάλες προκλήσεις της περιόδου που διανύουμε-ενεργειακό ζήτημα, κλιματική αλλαγή, ψηφιακός μετασχηματισμός-θα πρέπει να μελετηθούν ολοκληρωμένα σε τεχνοκρατικό και σε διοικητικό επίπεδο, καθώς συνιστούν βασικό πυλώνα ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Στις εργασίες της συνάντησης την Τετάρτη 13 Ιουλίου συμμετείχαν από πλευράς ΣΕΒ οι κ.κ. Α. Χατζόπουλος, Γ. Ξηρογιάννης, Κ. Κωνσταντίνου, Γ. Σιδηρόπουλος, Κ. Φιλίνης, η κα Μ. Μποζούδη και κα Ε. Ρώμα, και από πλευράς των Περιφερειακών Συνδέσμων οι κ.κ. Φ. Τσολάκος και Α. Λουκάτος (ΣΒΣΕ), η κα Φ. Δαγλαρίδου και η κα Σ. Βαϊνά (ΣΒΘΣΕ), η κα Ε. Καματέρη και ο κ. Χ. Τσιτόπουλος (ΣΘΕΒ), η κα Κ. Ριμποπούλου (ΣΒΑΠ) και ο κ. Ν. Κοτσώνης (ΣΕΒΠΕΔΕ). Επίσης, ο κ. K. Σαμιώτης, ακαδημαϊκός διευθυντής του online MBA, ALBA και η κα Σ. Μαντέχου, διοικητική διευθύντρια του προγράμματος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κ. Αξαρλόγλου, πρύτανης του ALBA.

Kατά τη δεύτερη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, κ. Ε. Κούκουζα για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων, ενώ σύντομη παρέμβαση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φ. Σπανός.

Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *