Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Στη μάχη για την αντιμετώπιση του χιονιά

Γράφτηκε από
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Στη μάχη για την αντιμετώπιση του χιονιά IMG 20210215 WA0009 950x711

Μάχη από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 δίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με έμψυχο και άψυχο δυναμικό, για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «Μήδεια», το οποίο έπληξε αρχικά τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, τις Π.Ε. Βοιωτίας και Εύβοιας.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα κυρίως σε περιοχές των δήμων Χαλκιδέων, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Π.Ε. Εύβοιας, όπου σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης από την πτώση δένδρων. Εκχιονιστικά μηχανήματα που διαθέτουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμοι, καθώς και υλοτόμοι της περιοχής άνοιξαν τον δρόμο, συνδράμοντας έτσι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Κατόπιν αιτήματος που έκανε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μαζί με Δήμους, αναμένεται να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

  • Ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας.
  • Οι Δημοτικές Ενότητες Ιστιαίας, Ωρεών και Αρτεμισίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Αυτή τη χρονική στιγμή, η επικρατούσα κατάσταση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η εξής:

  • Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς αλυσίδες. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Παραμένουν σε ετοιμότητα 30 μηχανήματα έργου.
  • Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα 46 μηχανήματα έργου.
  • Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν 8 μηχανήματα έργου.
  • Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα πάνω από 100 μηχανήματα έργου.
  • Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα 55 μηχανήματα έργου.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Στη μάχη για την αντιμετώπιση του χιονιά IMG 20210215 WA0007
Εκχιονιστικά μηχανήματα που διαθέτει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνδράμουν και τους δήμους, όπου απαιτείται, για τη διάνοιξη συγκεκριμένων τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου.

 «Καταφέραμε και στην πρώτη και στη δεύτερη φάση του καιρικού φαινομένου να κρατήσουμε ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σχεδόν στο σύνολό του. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση περιοχών της Εύβοιας. Πιέζουμε για να ενταθούν οι προσπάθειες και να ηλεκτροδοτηθούν άμεσα όλες οι περιοχές. Καλούμε τέλος τους Στερεοελλαδίτες να είναι σε εγρήγορση, γιατί αναμένεται και τρίτη φάση του καιρικού φαινομένου, με χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *