Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια»

Γράφτηκε από
Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια» TD MHDEIA SPANOS 950x711

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, από το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2021, επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα του μηχανισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση του επερχόμενου καιρικού φαινομένου «Μήδεια».

Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων, ο Περιφερειάρχης συμμετείχε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου 2021 σε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά και όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ακολούθησε δεύτερη τηλεδιάσκεψη νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Καραμπέτσο, τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας κ. Πολύζο Ζώη και τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Αναστάσιο Παπαναστασίου, ενώ παραμένει ανοιχτή η επικοινωνία με τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Όπως επισημάνθηκε στην τηλεδιάσκεψη, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 42 σημεία αποθήκευσης και διάθεσης αλατιού με επαρκείς ποσότητες (4.500 τόνοι άμεσης διαθεσιμότητας), ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα 257 εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν, όπου παραστεί ανάγκη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονοπτώσεις, από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου στα ορεινά των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και έως την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. «Ετοιμαζόμαστε για ένα βαρύ καιρικό φαινόμενο. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική, τη “Νέα Οδό” και φυσικά με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θα προκύψουν. Όταν αρχίσουν τα φαινόμενα σε κάθε περιοχή, καλό είναι να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *