Ξεκινούν έργα βελτίωσης της πρόσβαση στο Κάστρο Υπάτης

Γράφτηκε από
Κάστρο Υπάτης  Ξεκινούν έργα βελτίωσης της πρόσβαση στο Κάστρο Υπάτης

Ξεχωριστής σημασίας οδικό έργο μπαίνει σε φάση εκτέλεσης, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό. Πρόκειται για το έργο: “Βελτίωση της οδού πρόσβασης στο Κάστρο Υπάτης”, προϋπολογισμού 2.100.000€.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή του υφιστάμενου δρόμου, ο οποίος έχει μήκος 2,7 χλμ. περίπου, μικρό πλάτος, έντονες κατά μήκος κλίσεις και συνολικά 17 ελιγμούς! Εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών, κρίνεται ανεπαρκής ως οδός πρόσβασης στο Βυζαντινό Μνημείο.

Στη μελέτη προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης οδού, αλλά και ανακατασκευής ενός τμήματος. Αυτό υπαγορεύει η νέα χάραξη, που προβλέπεται από την Οριστική Μελέτη Οδοποιίας, η οποία συνοδεύει την “Μελέτη ανάδειξης Βυζαντινών – Μεταβυζαντινών μνημείων νομού”.

Το έργο μπαίνει πλέον σε φάση εκτέλεσης και την επόμενη περίοδο θα πραγματοποιηθούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. Ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση των εργασιών, έχει οριστεί στους είκοσι τέσσερις (24) μήνες.

«Χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούμε ένα οδικό έργο ξεχωριστής σημασίας και τεράστιας αξίας, γιατί θα βελτιώσει την πρόσβαση στο Κάστρο της Υπάτης και κατά συνέπεια θα συμβάλλει στην ανάδειξη και στην επισκεψιμότητα του μνημείου. Είναι πραγματικά ένας δρόμος Ιστορίας και Πολιτισμού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *