Ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θεμέλιο για τις ανάγκες των αγροτών

Γράφτηκε από
Ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θεμέλιο για τις ανάγκες των αγροτών          1 2 950x635

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί δενδροκαλλιεργειών και οι εκτροφείς γουνοφόρων ζώων, βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων που είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του Υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη και του Γ.Γ. Γιώργου Στρατάκου.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς, και ο οποίος θα περιλαμβάνει νέες κατηγορίες παραγωγών ενώ θα καλύπτει παράλληλα και νέους κινδύνους.

«Ο καινούριος ΕΛΓΑ είναι το θεμέλιο, η βάση που θα καλύπτει πολλές ανάγκες των αγροτών μας», σημείωσε ο ΥπΑΑΤ και τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί εντός του 2024.

Το Υπουργείο επιθυμεί να έχει πλήρη εικόνα των κατ’ επάγγελμα αγροτών της χώρας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, όπως επίσης και το μητρώο αγροτών.

«Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο και καλά πληροφορημένο μητρώο, ώστε να έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να σχεδιάζουμε μια άρτια πολιτική», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης τόνισε τη σημασία της δενδροκαλλιέργειας για την πρωτογενή παραγωγή, σημειώνοντας ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ με το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ φιλοδοξεί να θωρακίσει την καλλιέργεια απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική κρίση και να δημιουργήσει έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια στους παραγωγούς.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε με την αντιπροσωπεία των Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, εξετάσθηκαν τρόποι και διαδικασίες για να μπορέσει ο κλάδος να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τη Μακεδονία και Θράκη Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ Γιώργος Στρατάκης, ο Βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος και η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Οι παραγωγοί ζήτησαν, επίσης, αυξημένη μοριοδότηση, ζήτημα το οποίο καθορίζεται από τις Περιφέρειες και τη συγκρότηση Εθνικού Πρωτοκόλλου για την ευζωία των ζώων.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *