Δωρεά υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στα Τρίκαλα

Γράφτηκε από
Δωρεά υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στα Τρίκαλα Δωρεά υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στα Τρίκαλα                                                950x534

Με χρυσά γράμματα γράφεται στην τρικαλινή ιστορία η δωρεά του ζεύγους Γεωργίου Φαγκρίδα και Ανδρούλας Φαγκρίδα-Παυλίδη προς τον Δήμο Τρικκαίων και ουσιαστικά προς όλους τους τρικαλινούς πολίτες. Πρόκειται για τη δωρεά ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου με τον τίτλο «Αθλητικό Κέντρο Ράξας-Σωτήρας», με αξιοσέβαστο κόστος, στα όρια των δύο χωριών. Βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το αθλητικό κέντρο που παραχώρησε ο Δήμος Τρικκαίων στον ΑΟ Τρίκαλα για τα τμήματα υποδομής τους.

Το πρωί της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2023 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς περιηγήθηκε στο αθλητικό κέντρο παρουσία του δωρητή, ενώ απομένει η τυπική διαδικασία παράδοσης-παραλαβής.

Ο κ. Σακκάς εξέφρασε «τις μεγαλύτερες ευχαριστίες του Δήμου, εμού προσωπικώς και κυρίως όλων των τρικαλινών, στους οποίους ανήκει αυτή η μεγάλη δωρεά. Σπανίζει το φαινόμενο, άνθρωποι να προσφέρουν τόσα πολλά χρήματα στον τόπο τους, για χρήση από τη νεολαία, από τις μελλοντικές γενιές. Είναι, ταυτόχρονα, και ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση, στον δρόμο που χάραξαν άλλοι μεγάλοι δωρητές του Δήμου μας, με χώρους και κτίσματα που πλέον αποτελούν σημείο αναφοράς ακόμη και σε πανελλήνιο επίπεδο. Είμαι ευτυχής και χαρούμενος στον μέγιστο βαθμό που από σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή στον τρικαλινό αθλητισμό με τη σφραγίδα του δωρητή Γεωργίου Φαγκρίδα και της συζύγου του. Τους είμαστε ευγνώμονες».

Το αθλητικό κέντρο διαθέτει:

 • 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με περίφραξη.
 • 2 γήπεδα μπάσκετ.
 • 1 γήπεδο βόλεϊ.
 • 4 γήπεδα τένις με περίφραξη.
 • 1 κλειστό προπονητήριο.

Στο προπονητήριο θα γίνονται αγώνες ενόργανης και άλλων αθλημάτων κλειστού χώρου.

Επίσης ο δωρητής θα συντηρεί την περιπατητική διαδρομή, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι λεπτομέρειες με την περίφραξη και τον φωτισμό.

Το Κέντρο θα λειτουργήσει για το κοινό στα τέλη Σεπτεμβρίου. Έτσι θα έχει επιτευχθεί και ο χρονικός στόχος για την αποπεράτωση που ακριβώς έναν χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2022, είχε τεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Στην ολιγόλεπτη διαδικασία παράδοσης του Κέντρου, παρέστησαν ακόμη, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Αλεστά και Τάκης Παζαΐτης, ο πρόεδρος της Αστική Ανάπτυξη ΑΕ Γιώργος Ζιώγας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ράξας Γιάννης Παπαχρήστος και στελέχη του Δήμου Τρικκαίων.

Ως τεχνικός σύμβουλος και την τεχνική επίβλεψη του έργου είχε ο διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός κ. Μάκης Τσίγκας, ενώ την κατασκευή ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός και ο Κώστας Ψωφάκης.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *