Λιβαδειά: Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων αστυνομικών

Γράφτηκε από
Λιβαδειά: Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων αστυνομικών DSC 0147

Την 17/06/2023, συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την ηρωική θυσία του Ανθυπαστυνόμου Ανδριτσόπουλου Γεωργίου. Έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τους συναδέλφους και τους συμπολίτες του από επικίνδυνους κακοποιούς. Στο πρόσωπο του, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας τιμά τη μνήμη όλων των συναδέλφων οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν το Σάββατο 15/07/2023, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας , μια πρωτοβουλία την Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας η οποία υλοποιήθηκε με τη συμβολή του Δήμου Λεβαδεών και την αρωγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Θανάσου ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας & Αυλίδος κ.κ. Γεώργιου ενώ την έναρξη σηματοδότησε σύντομος χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Το παρών στη σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος έδωσε η οικογένεια του ήρωα συναδέλφου Ανδριτσόπουλου Γεωργίου, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος και κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως, ενώ παρέστησαν επίσης απευθύνοντας σύντομους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων Ταγκαλέγκας Ιωάννης, ο βουλευτής Ν.Δ. Βοιωτίας κ. Κτιστάκης Λευτέρης, ο βουλευτής του ΚΙ.ΝΑΛ. κ. Μουλκιώτης Γιώργος, εκπρόσωποι της Βουλευτού Σύριζα κ. Πούλου Γιώτας και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.

Εκ μέρους της φυσικής ηγεσίας παρέστησαν ο Γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Σπανουδάκης Νικόλαος εκπροσωπώντας τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ευβοίας Ταξίαρχος Γερογιάκομος Αθανάσιος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Βοιωτίας Αστ. Δ/ντής Μπακούμης Ηλίας, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Φωκίδας, το Δ.Σ. και μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Βοιωτίας, πλήθος εν ενεργεία συναδέλφων και πολιτών.

Το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τους Βουλευτές του νομού, το Δήμαρχο Λεβαδέων και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τους συγκεντρωμένους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Εμπρός στους ηρωικούς μας νεκρούς κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ, χρέος έχουμε ιερό να μην λησμονήσουμε τη θυσία τους. Έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος όμως θα ζουν αιώνια, γιατί όπως λέει ο ποιητής:

‘’Ηρώων νεκροί—τί λέω νεκροί; νεκρός είν’ όποιος λυώνει
στήν κλίνη τής άρρώστειας καί πάει καί δέν γυρνά
όμως τού ήρωος ή ζωή ποτέ της δέν τελειώνει,
άπ’τή στιγμή, πού σβύνει, άθάνατη άρχινά.’’

Αιωνία η μνήμη των ηρωικώς πεσόντων συναδέλφων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *