Φθιώτιδα: Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης υποδομών των ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας

Γράφτηκε από
Φθιώτιδα: Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης υποδομών των ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση υποδομών των ΤΟΕΒ 5ης και 6ης ζώνης Θεσσαλιώτιδας στην Π. Ε. Φθιώτιδας» και με αρχικό προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν στις περιοχές των ΤΟΕΒ 5ης και 6ης ζώνης Θεσσαλιώτιδας στην Π.Ε. Φθιώτιδας, από τις εκτεταμένες πλημμύρες που εκδηλώθηκαν κατά το παρελθόν.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση σειράς εργασιών αποκατάστασης, όπως:

  • Ο καθαρισμός, η άρση προσχώσεων και η αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου, όπως και του αποστραγγιστικού δικτύου.
  • Η άρση προσχώσεων κάτω από τεχνικά έργα διάβασης του αποστραγγιστικού δικτύου και των υδατορεμάτων.
  • Η αποκατάσταση κατεστραμμένων τεχνικών έργων (οδικές γέφυρες και τεχνικά διάβασης του αποστραγγιστικού δικτύου), όπως και των τεχνικών έργων προστασίας υπογείου αρδευτικού δικτύου.
  • Η αποκατάσταση του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου, όπως και των παρόχθιων αναχωμάτων στις περιοχές των ΤΟΕΒ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ, ολοκληρώσαμε τη διαγωνιστική διαδικασία και την επόμενη περίοδο θα εγκατασταθεί εργολάβος, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης υποδομών των ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού. Αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, γεφύρια και αγροτικοί δρόμοι θα αποκατασταθούν με τέτοιες προδιαγραφές, ώστε να αντέξουν σε επόμενα πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα. Θωρακίζουμε το τόπο μας. Προστατεύουμε τις περιουσίες μας. Στηρίζουμε τους αγρότες μας».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *