Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για θέματα οδικής ασφάλειας

Γράφτηκε από
Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για θέματα οδικής ασφάλειας                                                                                                                                  950x626

Συνάντηση εργασίας για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και την ψηφιοποίηση αντίστοιχων εφαρμογών είχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Γιώργος Γιαννής,  ο οποίος παρουσίασε το επικαιροποιημένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030.

Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίησή του Σχεδίου, με τον ενεργό ρόλο της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, ενώ ο κ. Γιαννής  αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου.

Η Επιτροπή, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα επεξεργαστεί ζητήματα όπως:

  • Προτάσεις για το νέο νόμο Οδικής Ασφάλειας / Βελτιώσεις ΚΟΚ
  • Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας
  • Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, με την αρμοδιότητά της ως Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια δήλωσε:

«Επικαιροποιούμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030, που αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030. Προχωρούμε με αλλαγές, που στόχο έχουν την έμπρακτη εκπαίδευση των οδηγών και την επιβολή εφαρμόσιμων ποινών, οι οποίες θα λειτουργούν αποτρεπτικά.

Η συνήθεια και η ανοχή είναι οι αντίπαλοί μας στην προσπάθεια για πιο ασφαλείς διαδρομές. Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας θα μας βοηθήσει να στοχεύσουμε με ακρίβεια στις επικοινωνιακές μας δράσεις. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους».

Απ΄ την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης σημείωσε:

 «Δεσμευόμαστε για την άμεση ψηφιοποίηση εφαρμογών που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών. Προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη διάδοση καλών πρακτικών που θα βοηθήσουν να περάσουμε στη νέα ψηφιακή εποχή Οδικής Ασφάλειας σε συνδυασμό με τον νέο ΚΟΚ».

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Κατηγορίες άρθρου:
Οδική Ασφάλεια · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *