Συναυλία του Γιώργου Περβολαράκη στη Σητεία

Γράφτηκε από
Συναυλία του Γιώργου Περβολαράκη στη Σητεία

Το Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει το ταξίδι του στην ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ενετικό φρούριο Καζάρμα την Παρασκευή 14 Ιουλίου  με τη συναυλία: «Γιώργος Περβολαράκης solo – FAFLAGOS- New*Sea*Wave vol.6».

“Ο Φαφλάγκος είναι ένας μαγευτικός κόλπος του Νότιου Κρητικού Πελάγους δυτικά της αρχαίας Σιδωνίας. Εκεί ο παφλασμός της θάλασσας δε σταματά να αντηχεί σχεδόν ποτέ μέσα από την κοίτη του ποταμού Μπλαβάρη ενώ το καλοκαίρι τα τζιτζίκια μοιάζουν να τραγουδούν όλες τις μελωδίες που γεννιούνται στις ακτές αυτού του κόσμου. Είναι τόπος ανατολής και δύσης, αναχώρησης κι επιστροφής, τόπος όπου το 2017 σχηματίστηκε η πρώτη εκδοχή αυτών των σόλο συναυλιών η οποία δε θα μπορούσε να έχει ονομαστεί  διαφορετικά παρά FAFLÁGOS” αναφέρει ο δημιουργός  Γιώργος Περβολαράκης.

Οι σόλο συναυλίες του Γιώργου Περβολαράκη αποτελούν συνολικά ένα πείραμα εν εξελίξει μέσα στο χρόνο. Η συγκεκριμένη 6η εκδοχή αποτελεί ένα πλούσιο -πολύ γλωσσικό και πολυπολιτισμικό- μουσικό ψηφιδωτό στον πυρήνα του οποίου λάμπει η κλασική κιθάρα, άλλοτε μέσα στη μοναχικότητα της από την μπαρόκ εποχή μέχρι το εύθραυστο σήμερα και άλλοτε συνδεδεμένη με εφέ ηλεκτρικής κιθάρας και πλαισιωμένη από θεατρικά ηχοτοπία σχεδιασμένα από τον Γιώργο Περβολαράκη, με διακριτικούς έως και πιο θορυβώδεις ηλεκτρονικούς ήχους και από τη φωνή του ίδιου, με το θέατρο να αναδύεται μέσα από τη μουσικότητα και τη μουσική μέσα από τη θεατρικότητα. Στον ήχο και τα φώτα ο Δημήτρης Χατζάκης.

Η συναυλία θα παρουσιαστεί και στο Ηράκλειο την Κυριακή 16 Ιουλίου και συγκεκριμένα στα ενετικά τείχη Ηρακλείου-στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» με ώρα έναρξης στις 21:00.

Η είσοδος και στις δυο συναυλίες θα είναι ελεύθερη για τους πολίτες.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *