Συναυλία για τα 70 Χρόνια του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

Γράφτηκε από

70 Χρόνια Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής»
Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 20:30

Ο διάσημος μαέστρος Χάνου Λίντου και ο βιολιστής-φαινόμενο Ντάνιελ Λοζακόβιτς συμπράττουν με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζοντας τα 70 χρόνια του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής».

Το 1955, ο μεγάλος Δημήτρης Μητρόπουλος, διευθύνοντας τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, πρόσφερε στην Αθήνα την πρώτη, ιστορική συναυλία υπέρ των σκοπών του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», με πρωταρχικό μέλημα την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Φέτος, 68 χρόνια μετά, η εορταστική συναυλία για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 20:30, αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορική εκείνη συναυλία. Έτσι, το πρόγραμμα ανοίγει με την Ταναγραία του Γιώργου Σισιλιάνου, συνθέτη για τον οποίον ο Μητρόπουλος έτρεφε βαθιά εκτίμηση και, μάλιστα, είχε ερμηνεύσει την Πρώτη συμφωνία του με τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης. Τη συναυλία κλείνει η «Ηρωική» συμφωνία του Μπετόβεν, έργο που ο μεγάλος μαέστρος είχε διευθύνει στην ιστορική συναυλία του 1955.

Στη σκηνή του Μεγάρου τα ηνία της  Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αναλαμβάνει ο διάσημος φινλανδός μαέστρος Χάνου Λίντου, βάζοντας την εμπνευσμένη προσωπική σφραγίδα του στην ερμηνεία της μεγαλειώδους «Ηρωικής». Συμπράττει ο ραγδαία ανερχόμενος σουηδός βιολονίστας Ντάνιελ Λοζακόβιτς στο δεξιοτεχνικό Κοντσέρτο για βιολί του Γιαν Σιμπέλιους.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον τους για την παιδεία και τον πολιτισμό, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Μέγαρο και ο τιμώμενος Σύλλογος –που συνεχίζει αδιάλειπτα να στηρίζει νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς– προσφέρουν τα έσοδα της συναυλίας υπέρ των  υποτροφιών του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής».

Περισσότερα ΕΔΩ

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *