Συναντήσεις Αυγενάκη στην Ινδία για προώθηση των ελληνικών προϊόντων – Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στο Νέο Δελχί

Γράφτηκε από
Συναντήσεις Αυγενάκη στην Ινδία για προώθηση των ελληνικών προϊόντων – Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στο Νέο Δελχί                               1 950x713

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης στα εγκαίνια της κορυφαίας έκθεσης τροφίμων και προϊόντων μεταποίησης «World Food India 2023» στο Νέο Δελχί, τα οποία τελέστηκαν από τον Ινδό Πρωθυπουργό, Narendra Modi.

Στόχος της έκθεσης είναι να παράσχει ευκαιρίες τόσο για επενδύσεις, όσο και για ανάπτυξη εμπορικών συναλλαγών στον τομέα της επεξεργασίας τροφίμων, σε κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο.

Η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη στην Ινδία πραγματοποιείται ως συνέχεια των συμφωνιών και συζητήσεων που έγιναν στην Αθήνα κατά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, Narendra Modi.

Μέσα στην ημέρα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας, Parshottam Rupala, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης συνεργασίας στον τομέα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και της αγελαδοτροφίας.

Αργότερα σήμερα, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εμπορίου, Piyush Goyal. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Ασφάλειας και Προέλευσης για την εισαγωγή ινδικών προϊόντων στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Σκοπός του Κέντρου θα είναι, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση της ασφάλειας και υγιεινής των ινδικών τροφίμων που εισάγονται στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον Υπουργό Επεξεργασίας Τροφίμων, Pashupati Kumar Paras στο Bharat Mandapam, οπότε θα συζητηθούν θέματα δυνητικής συνεργασίας, όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα, οι χώροι αποθήκευσης προϊόντων και η καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *