Συνάντηση Αυγενάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας

Γράφτηκε από
Συνάντηση Αυγενάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας                                                                                                    950x641

Συνάντηση με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, Janusz Wojciechowski είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες.

 Τον ενημέρωσε για τις καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα Daniel στη Θεσσαλία και οι πυρκαγιές στον Έβρο, στη Ρόδο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο ΥπΑΑΤ επισήμανε στον Επίτροπο ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δείξει η ευρωπαϊκή οικογένεια ότι διαθέτει αντανακλαστικά, να χτίσει ένα τείχος προστασίας απέναντι στην κλιματική κρίση και να ενισχύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης του ευρωπαίου πολίτη προς τους θεσμούς.

Ο Έλληνας υπουργός ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη στήριξή του στο χθεσινό Συμβούλιο και συζήτησε μαζί του τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και να κινητοποιηθούν πόροι για στήριξη των πληγέντων αγροτών.

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης προσκάλεσε τον Janusz Wojciechowski να επισκεφτεί τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν και να βιώσει από κοντά τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι και οι αγρότες για να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους.

Το απόγευμα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλά σε Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα».

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *