Συγκροτήθηκε η νέα Ελληνική αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

Γράφτηκε από
Συγκροτήθηκε η νέα Ελληνική αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας                         950x712

Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά με την νέα σύνθεσή της  η Ελληνική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα. Η σύνθεση της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για τη τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο της Βουλής των Ελλήνων, εκτός του επικεφαλής της κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, περιλαμβάνει τους βουλευτές κ.κ. Αθανάσιο Δαβάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Ιωάννη Σαρακιώτη και Απόστολο Πάνα.

«Θέλω να καλωσορίσω τα νέα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και να τους ευχαριστήσω για την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς τους στην προσπάθεια που αφιλοκερδώς υπηρετούμε για τη στενότερη συνεργασία των ορθοδόξων λαών, την ανάδειξη της κοινής πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και των χριστιανικών αξιών στην οικοδόμηση της Ευρώπης. Προσβλέπω στη στενή συνεργασία όλων μας για την προώθηση των στόχων μας, καθώς η Ελλάδα έχει κομβικό ρόλο στον ορθόδοξο κόσμο» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ παρουσίασε τη θεσμική φύση και τους καταστατικούς σκοπούς του διακοινοβουλευτικού θεσμού. Αναφέρθηκε διεξοδικά στις διαθεσμικές σχέσεις με ομόλογους οργανισμούς και διεθνείς οργανισμούς, τις τακτικές επαφές με εκπροσώπους των Εκκλησιών και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Επιπλέον, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που έχει αναλάβει η ΔΣΟ για την προβολή των Ναών της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο, την ανάδειξη των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και τις αφιερωματικές τιμητικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο διεθνής θεσμός στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 ετών λειτουργίας.

Τα νέα μέλη της αντιπροσωπείας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν περαιτέρω για τις δράσεις της ΔΣΟ από τη Γραμματεία και εξέφρασαν την επιθυμία τους για ενεργή συμμετοχή στις προγραμματιζόμενες δράσεις της.

Βουλή των Ελλήνων

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *