Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη προς την πολιτεία για ολοκληρωτική αναστήλωση της γέφυρας

Γράφτηκε από
Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη προς την πολιτεία για ολοκληρωτική αναστήλωση της γέφυρας                           950x713

Με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε από την Πολιτεία να προβεί σε εργασίες ολοκληρωτικής αναστήλωσης της θρυλικής γέφυρας Μανώλη,του αρχαιότερου γεφυριού της Ευρυτανίας.Μετά τις εργασίες αντιστήριξης που έγιναν στα βάθρα το 2018 και το 2019 από το υπουργείο Πολιτισμού με αποτέλεσμα να διασώσουμε στο παρά πέντε την ολοκληρωτική κατάρρευση της γέφυρας τώρα ζητάμε την πλήρη αναστήλωση της όπως ήταν στην αρχική της μορφή. Επειδή το Μνημείο δέχεται πάρα πολύ κόσμο τόσο από εγχώριο όσο και από ξένο τουρισμό είναι ενδεδειγμένη η πλήρη αναστήλωση της,ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να περπατήσουν επάνω σε αυτή και να θαυμάσουν μία ιστορία 360 ετών.

Η ολοκληρωτική αναστήλωση θα συμβάλλει στα μέγιστα την τουριστική προβολή του τόπου καθώς βρίκεται στην Λίμνη Κρεμαστών που όλοι όπως ξέρουμε είναι σε τροχιά ανάπτυξης.

Καλούμε την Πολιτεία και ειδικότερα τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο,τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ευρυτανίας κ. ΑριστείδηΤασιό τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη και όλους τους φορείς να προχωρήσουν το αίτημα προς την Κεντρική εξουσία.

Την γέφυρα την έχουμε,είναι κρίμα να μην ολοκληρωθεί όταν βλέπουμε στον γειτονικό νομό Αρταςκαι συγκεκριμένα στη γέφυρα Πλάκας έγινε κατασκευή από την αρχή. Εδω το κόστος δεν θα είναι το ίδιο αφού στην ουσία θέλει αναστήλωση στα άκρα της γέφυρας.

Με εκτίμηση Γρηγόρης Φέρρας
Εκπρόσωπος Συλλόγου Φιλων Γέφυρας Μανώλη

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *