Ρέθυμνο: 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων

Γράφτηκε από
Ρέθυμνο: 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων 5

Το Ρέθυμνο για 5η χρονιά θα υποδεχτεί μουσικούς & μουσικόφιλους σε ένα  Διεθνές Φεστιβάλ που επανέρχεται δυναμικά, με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων σε σχέση με  πέρυσι, φιλοξενώντας ξεχωριστές συναυλίες, αλλά κυρίως, τις ημέρες μουσικής δημιουργίας με την ΔΩΡΕΑΝ παρακολούθηση των σεμιναρίων από μαθητές/σπουδαστές και ακροατές στα μουσικά όργανα της επιλογής τους.

Το Ρέθυμνο καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πλημμυρίσει από μουσική και μουσικούς στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και στην αίθουσα εκδηλώσεων Παντελή Πρεβελάκη. Οι εκδηλώσεις κάθε βράδυ θα ξεκινούν 20:15 και θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι Φιλαρμονικές-Χορωδίες & τα διάφορα Μουσικά σύνολα θα γεμίσουν με γνωστές μελωδίες τη πόλη μας στις 9-10-11 & 12 Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας ότι οι τέχνες και ιδιαίτερα η μουσική είναι το καλύτερο μέσω για να μπορούν φορείς να νιώθουν ότι, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την εκπαιδευτική & πολιτιστική ανέλιξη του τόπου τους, καθώς και στη πολύχρονη πολυεπίπεδη προσφοράς στη πόλη τους.

«Ημέρες Μουσικής Δημιουργίας»

Παράλληλα ο Μουσικός Καρπός στα πλαίσια της εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών-σπουδαστών και νέων καλλιτεχνών, θα πραγματοποιήσει Μaster Classes (κύκλο σεμιναρίων), στις 9-10-11 & 12 Ιουλίου 2023 στα μουσικά όργανα:

Φλάουτο-Κλαρινέτο-Σαξόφωνο-Τρομπέτα-Κόρνο-Τρομπόνι-Τούμπα & Πιάνο, με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Επίσης θα υπάρξει θεματικό πεδίο με θέμα: “Ερμηνεία και σωστός τρόπος μελέτης”.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1MW5gAJkjMwYfewC6F5RaMNpP2PwfQ53_-OlsBU7rTF0/edit. Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το 5ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών-Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων, θα πραγματοποιηθεί με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη των: Δήμο Ρεθύμνης–Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου–Επιμελητήριου Ρεθύμνου–ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων και του Ομίλου Grecotel.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *