Πλήθος κόσμου στη μουσική εκδήλωση στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών

Γράφτηκε από
Πλήθος κόσμου στη μουσική εκδήλωση στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών                                                                                                                                                    950x631

Με τη θερμή ανταπόκριση πλήθους πολιτών και εκπροσώπων του κλήρου πραγματοποιήθηκε η Μουσική Συναυλία «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η μουσική εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού και Παιδείας, Β. Γιαννακόπουλος και Χ. Αλεξανδράτος αντίστοιχα. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο προϊστάμενος και οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού. 

Κατά τον χαιρετισμό του ο Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο διαρκές όραμα, το πάθος και τη βούληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου για την ανάδειξη των φάρων πολιτισμού, προσπάθεια ή οποία, όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης, εκφράζεται και μέσα από το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό δρώμενο, το οποίο τιμά και αναδεικνύει μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές όλους τους «μικρούς» και τους «μεγάλους» Έλληνες για το μεγαλείο τους και την προσφορά τους.

«Με μεγάλη χαρά στεκόμαστε για ακόμη μια φορά αρωγοί και συνοδοιπόροι στο έργο της Εκκλησίας μας για την διάδοση και τη διάσωση της πολιτιστική μας παρακαταθήκης. Το σημερινό καλλιτεχνικό δρώμενο αποτελεί ένα μέρος της διαρκούς συνεργασία μας με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Μακαριστό Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Ιερώνυμο, του οποίου το όραμα, το πάθος και η βούλησή του για την ανάδειξη του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου των Ελλήνων, συναντά και ταυτίζεται με τα αντίστοιχα ιδεώδη της Περιφέρειας Αττικής και ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας», υπογράμμισε ο Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, ο κος Πατούλης προανήγγειλε την υποστήριξη από την Περιφέρεια των μεγάλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τα 100 χρόνια από την αδιάλειπτη έκδοση του περιοδικού «Θεολογία», ένα πραγματικό, όπως το χαρακτήρισε ο κος Πατούλης «φάρο πνευματικότητας, επιστήμης και πολιτισμού».

Από την πλευρά του, ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος που συμμετείχε με τη χορωδία CantusAngelicus του Ι.Ν. Ταξιαρχών Μοσχάτου, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή του, υπογραμμίζοντας ότι, στέκεται πάντα ουσιαστικό αρωγός στο έργο της Εκκλησίας.

Δείτε σχετικό βίντεο από την εκδήλωση στο λίνκ:

 Η Μουσική Συναυλία «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες»

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας, το οποίο μέσα από τραγούδια και μουσικές που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αναδείχθηκε το μεγαλείο των Ελλήνων. Των Ελλήνων, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια, πολεμούν, αγωνίζονται, προσπαθούν, μεγαλώνουν και ματώνουν έχοντας μέσα τους μια πατρίδα που αγαπούν, που είναι μάνα για αυτούς.

 Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Μάνου τραγούδησαν για τους ήρωες, για τους αγωνιστές, για όλους τους ανώνυμους «…μικρούς Μεγάλους Έλληνες…».

 Η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Δεμελή και τις ενορχηστρώσεις του Θεοδόση Συκιώτη, μας ταξίδεψε στα σύγχρονα ακούσματα της ελληνικής μουσικής, μέσα από τις μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ενώ ο Θανάσης Βισκαδουράκης αφηγήθηκε τα κείμενα τα οποία έγραψε ο Ρένος-Νεκτάριος Παυλάκης. Συμμετείχε ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος και η χορωδία CantusAngelicus του Ι.Ν. Ταξιαρχών Μοσχάτου υπό τη διεύθυνση της Αναστασίας Χατζηπαύλου.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *