Ο Δήμος Ρόδου ζητά τροφές κατάλληλες για ελάφια

Γράφτηκε από
Ο Δήμος Ρόδου ζητά τροφές κατάλληλες για ελάφια            950x633

Από την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο νησί, η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου ενεργοποίησε δύο συνεργεία τα οποία ανέλαβαν την σίτιση των ελαφιών στις πληγείσες περιοχές, παράλληλα με την Διεύθυνση Δασών Δωδ/σου.

Επειδή διαπιστώσαμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις εθελοντές αφήνουν μόνοι τους σε διάφορα σημεία τροφή για τα ελάφια, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τροφές όπως λαχανικά, φρούτα και κάθε είδους επεξεργασμένο τρόφιμο συμπεριλαμβανομένου του μαγειρεμένου φαγητού είναι τροφές ακατάλληλες για άγρια ζώα όπως είναι τα ελάφια και μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία τους.

Παρακαλούνται οι πολίτες που θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια σίτισης των ελαφιών να επικοινωνούν προηγουμένως με τον κ. Ανδρέα Καζώνη, ο οποίος είναι υπεύθυνος των δύο συνεργείων από πλευράς Δήμου, στο τηλ. 6947949329, ώστε να τους καθοδηγήσει για το είδος της τροφής και τα σωστά σημεία που μπορούν να την αφήσουν.

Η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα και η αρμόδια Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Ευδοκία Πάττα-Αποστολίδη ευχαριστούμε όλους τους πολίτες της Ρόδου που έχουν προσφέρει τα μέγιστα τη δύσκολη αυτή στιγμή για το νησί μας και συνεχίζουμε μέχρις ότου κανένα πλάσμα να μην έχει ανάγκη πια τη βοήθειά μας.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *