Ομιλία Ιωάννη Μπούγα κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2023

Γράφτηκε από
Ομιλία Ιωάννη Μπούγα κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2023                16 12 22 950x523

Ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας, στην εισήγησή του από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023 ανέδειξε πρωταρχικά το δημογραφικό πρόβλημα, η πορεία του οποίου έχει επί δεκαετίες υποτιμηθεί. Ωστόσο, όπως τόνισε, αν δεν αναστραφεί άμεσα, θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα τμήματα της Ελληνικής Επικράτειας, όπως η Π.Ε. Φωκίδας, όπου το ζήτημα γήρανσης του πληθυσμού έχει χαρακτήρα εκρηκτικό. Επεσήμανε επιπλέον ότι η επίλυση του προβλήματος προϋποθέτει την παροχή γενναίων κινήτρων ανακοπής του κύματος φυγής από την Ελληνική Περιφέρεια, απομάκρυνσης στη συνέχεια του πληθυσμού από τα μεγάλα αστικά κέντρα και εγκατάστασης σε κάθε γωνιά της Επικράτειας.

Με επαρκή και στοχευμένη χρηματοδότηση από όλους τους διαθέσιμους –εθνικούς και ευρωπαϊκούς – πόρους, καθώς και αναπτυξιακά προγράμματα για κάθε περιοχή, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με σοβαρότητα. Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός έργων και δράσεων μάλιστα ανακοινώθηκε προσφάτως από τον Πρωθυπουργό για την Φωκίδα, συνολικού ποσού 600 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ξεχασμένη Ελλάδα ούτε ξεχασμένοι Έλληνες.

Κορυφαία έργα που εισέρχονται ήδη σε φάση υλοποίησης είναι αφενός το τμήμα «Μπράλος-Άμφισσα» του Διαγώνιου Οδικού Άξονα «Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο», καθώς και η κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού της λίμνης του Μόρνου. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που συνιστούν ιστορικές ευκαιρίες αναβάθμισης των υποδομών και των υπηρεσιών για ολόκληρη την Κεντρική Στερεά Ελλάδα και προσφέρουν άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης με την ένταξη σε ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο αξιοποίησής τους.

Ο κ. Μπούγας ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχαριστώντας, υπό την ιδιότητά του ως Γεν. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ, τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι, για πρώτη φορά, ψήφισαν νόμους που προβλέπουν μόνο θετικά μέτρα για τους πολίτες – μειώσεις φόρων και εισφορών, απαλλαγές από βάρη και όχι επιβαρύνσεις.

Κατέληξε δε, καλώντας στην υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, με την πεποίθηση ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πολλά, αλλά και την επίγνωση ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Οικονομία · Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *