Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη επαγγελματιών από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Γράφτηκε από
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη επαγγελματιών από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία 19810 05

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη εργασίας ομάδας επαγγελματιών από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την εξοικείωση με τις εξαιρετική ελαιοπαραγωγή της περιοχής.

Η ομάδα επαγγελματιών, η οποία αποτελούνταν από 6 ιδιοκτήτες και managers εστιατορίων και ξενοδοχείων από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, επισκέφθηκε τη Δυτική Ελλάδα για διάστημα τριών ημερών και συγκεκριμένα κατά το διάστημα 25-28/09 στο πλαίσιο του έργου Mediterranean Aperitivo.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και Π.Ε. Ηλείας, προκειμένου να επισκεφθούν ελαιουργικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς καθώς και ελαιώνες. Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν μέσα από τη δράση τη σύγχρονη καλλιέργεια ελιάς και μεταποίησής της στην Ελλάδα, τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά αλλά και την υψηλή γαστρονομική της αξία.

Επίσης, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τόσο το γαστρονομικό όσο και το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, με επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον Κήπο των Ηρώων και το Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι, καθώς και δείπνα γευσιγνωσίας με τοπικά προϊόντα και κρασιά.

Το έργο Mediterranean Aperitivo αντλεί έμπνευση από την ιταλική παράδοση του απεριτίφ, κατά το οποίο οι καταναλωτές απολαμβάνουν ελαφριά κοκτέιλ με συνοδεία μικρών, εκλεκτών μεζέδων. Αυτή η τόσο ελκυστική ευρωπαϊκή συνήθεια αναδεικνύεται μέσα από μια δέσμη δράσεων προώθησης στις αγορές-στόχο, με σκοπό την ανάδειξη της ποιότητας των ευρωπαϊκών τροφίμων και ποτών και την αύξηση κατανάλωσής τους. Το «καλάθι» του MAP περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό κοκτέιλ βασισμένο σε βερμούτ από Τορίνο (ΠΟΠ Vermouth di Torino) και λεμόνια από την ιταλική ακτή Αμάλφι (ΠΓΕ Costa D’Amalfi Lemon), σερβιρισμένο μαζί με ελληνικές ελιές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και τυρί πεκορίνο από την Τοσκάνη (ΠΟΠ Pecorino Toscano).

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί το μοναδικό μη ιταλικό φορέα που συμμετέχει στην πρόταση, έχοντας την ιδιαίτερη χαρά να προσθέσει στο premium μίγμα του Mediterranean Aperitivo την εξαιρετική ελληνική ελιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.mediterraneanaperitivo.com/.

Το έργο MAP-Mediterranean Aperitivo συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1144/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Εταίροι του έργου είναι οι Consorzio Del Vermouth di Torino (επικεφαλής εταίρος), Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Consorzio tutela Pecorino Toscano DOP και Cooperativa Produzione Costieragrumi Societa Cooperativa Agricola και αγορές-στόχοι η Αγγλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Η συνολική διάρκειά του ανέρχεται σε 3 χρόνια.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *