Λευτέρης Αυγενάκης: Να ξαναγίνει ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας ανάπτυξης

Γράφτηκε από
Λευτέρης Αυγενάκης: Να ξαναγίνει ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας ανάπτυξης                           950x566

Στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, να επαναφέρει, μέσα από συντονισμένη δράση, σε κανονικούς ρυθμούς τη ζωή στη Θεσσαλία, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ στην 87η ΔΕΘ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη Θεσσαλία που ήταν τις προηγούμενες ημέρες, μετέβη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ και σήμερα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα μετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, στην οποία θα θέσει και το ζήτημα των ζημιών στην αγροτική παραγωγή που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία.

Στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη ΔΕΘ φιλοξενούνται και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες τόσο για τις δυνατότητες που προσφέρει στους αγρότες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όσο και επιμέρους προγράμματα.

Ο Υπουργός, κατά την παρουσία του στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους αγροτικών φορέων, αλλά και με εκπροσώπους των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο και φιλοξενούνταν στο περίπτερο.

Συγκεκριμένα ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο ΕΛΓΑ, ο ΕΦΕΤ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το Μπενάκειο, το ΙΓΕ,το ΓΕΩΤΕΕ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θαλασσών, το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, είχαν τους δικούς τους ξεχωριστούς χώρους μέσα στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ, προβάλλοντας τις δραστηριότητές τους.

Ο ΥπΑΑΤ  συνεχάρη το προσωπικό και τους ζήτησε και στη νέα περίοδο, που ξεκίνησε με δυσκολίες, να δώσουν όλες οι υπηρεσίες και οι  φορείς τον καλύτερο εαυτό τους, υπηρετώντας τον κοινό στόχο να αναδειχθεί ο πρωτογενής τομέας σε έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε, επίσης τα περίπτερα του ΑΠΘ, του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συζήτησε με τους πρυτάνεις τους, αλλά και με φοιτητές που ήταν παρόντες.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *