Λάρισα: Ξεκινά το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Γράφτηκε από
Λάρισα Λάρισα: Ξεκινά το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου                              950x534

Επιστρέφει από σήμερα δια ζώσης το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Λάρισα που περιλαμβάνει 103 εξαιρετικές ταινίες απ’ όλο τον κόσμο σε πρώτη προβολή και ειδική θεματική ενότητα για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διεξάγεται από σήμερα 9 έως 14 Μαΐου και διοργανώνεται από την ArtFools και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Λαρισαίων, του ΕΚΟΜΕ, του Γαλλικού Ινστιτούτου και με Σύμβουλο Διοργάνωσης την Alpha Marketing.

 Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ τονίστηκαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας επιστρέφει δια ζώσης μετά από ένα διετές online διάλειμμα λόγω της  πανδημίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ενεργά τη διεξαγωγή μιας μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης που έχει αγαπηθεί από τους κινηματογραφόφιλους, αποτελεί θεσμό για την πόλη της Λάρισας και έχει τοποθετηθεί στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.

Πιστεύουμε στον πολιτισμό γιατί είναι ένα βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο. Σε αβέβαιες εποχές όπως αυτή που ζούμε όλοι σήμερα, η Τέχνη ανθίζει ως αναγκαιότητα. Είναι η φωτεινότερη, διαχρονικότερη αντίσταση ποιότητας στην καθημερινότητα και τα προβλήματα της. Φέρνει κοντά διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, ενώνει αρμονικά τις φωνές των λαών. Αφυπνίζει, μοιράζεται, συμπεριλαμβάνει.

Τα επόμενα χρόνια η χώρα οφείλει να επενδύσει στον πολιτισμό, γιατί ο πολιτισμός είναι η αιχμή του δόρατος στη ανάπτυξη. Δίνει ανάσες αισιοδοξίας και οξυγόνο ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Αν δεν ελπίζεις δεν θα βρεις το ανέλπιστο. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους υποστηρικτές και όλους  τους συμμετέχοντες που δεν σταματούν να εμπνέονται, να  δημιουργούν, να ζωντανεύουν με εικόνα και ήχο τα καλλιτεχνικά τους οράματα». 

Λάρισα Λάρισα: Ξεκινά το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου                                14
Πάνος Σάπκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λάρισαιών: «14 χρόνια ένας θεσμός για να κρατήσει σημαίνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά. Σημαίνει ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος εξελίσσεται και καινοτομεί. Τα δυο χρόνια της πανδημίας δεν σταμάτησε λειτουργεί η σχέση ανάμεσα στο Φεστιβάλ και στον κόσμο του κινηματογράφου. Σήμερα γίνεται μια νέα επανεκκίνηση. Χαίρομαι ιδιαίτερα που φέτος το φεστιβάλ είναι θεματικό και συγχαίρω για την προσπάθεια όλους τους συντελεστές. Το Διεθνές Φεστιβάλ είναι μια διοργάνωση που υπηρετεί αρχές και αξίες και προάγει τον ποιοτικό κινηματογράφο αλλά και ενθαρρύνει τη δημιουργία. Έχει καταξιωθεί ως θεσμός, ο Δήμος Λαρισαίων το στηρίζει από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να τον στηρίζει.

Λάρισα

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *