Έκθεση φιλοτελισμού στα Τρίκαλα

Γράφτηκε από
Έκθεση φιλοτελισμού στα Τρίκαλα                                                             950x712

Η παρουσίαση της έκθεσης φιλοτελισμού με ρεκόρ Γκίνες πραγματοποιήθηκε στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (ισόγειο Μουσείου Τσιτσάνη), την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2023. Η έκθεση  του φιλοτελιστή κ. Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, για την μοναδικότητά της και τον αριθμό της, ως η μεγαλύτερη συλλογή φακέλων πρώτης ημέρας κυκλοφορίας με γραμματόσημα.

Η συλλογή αποτελείται από 13.360 φακέλους με γραμματόσημα από 350 διαφορετικές ταχυδρομικές υπηρεσίες κρατών και για τον λόγο αυτό μπήκε στο βιβλίο Γκίνες κατέχοντας το ρεκόρ παγκοσμίως.

Η έκθεση αποτελεί πόλο έλξης, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία στον μαγικό κόσμο του φιλοτελισμού.

Κάθε φάκελος με γραμματόσημο αφηγείται μια ιστορία. Μέσα από τα μικροσκοπικά αυτά έργα τέχνης, ξεδιπλώνονται ιστορικά γεγονότα, πολιτιστικά μνημεία, και η ομορφιά της κάθε χώρας και του κάθε τόπου. Η έκθεση προσφέρει μια συναρπαστική περιήγηση σε αυτόν τον πλούσιο κόσμο, φέρνοντας κοντά μικρούς και μεγάλους.

Ο φιλοτελιστής κ. Αντωνόπουλος στην επίσημη έναρξη της έκθεσης τόνισε ότι:

«Εδώ στους χώρους του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού, στο Μουσείο Τσιτσάνη, θα δείτε ένα μέρος της συλλογής μου, περίπου στους 500 φακέλους πρώτης κυκλοφορίας με γραμματόσημα. Αυτά προέρχονται από όλον τον κόσμο, από χώρες που υπάρχουν ή που δεν υπάρχουν πια, αυτόνομες περιοχές, ανεξάρτητες και χώρες που ήταν πρώην αποικίες”.

Η ενασχόληση του κ. Αντωνόπουλου με τα γραμματόσημα ξεκίνησε “από το Δημοτικό, και αργότερα άρχισα να συλλέγω και φακέλους με γραμματόσημα. Και κάποια στιγμή , λόγω της μεγάλης συλλογής που είχα, σκέφτηκα να υποβάλω αίτηση, για το βραβείο Γκίνες. Η προσπάθεια αυτή ήταν επίμονη, χρειάστηκα πολύ καιρό και λόγω και της πανδημίας άργησε να γίνει η βράβευση”.

Ο κ. Αντωνόπουλος απηύθυνες ευχαριστίες σε όλους και όλες που “με βοήθησαν και με στήριξαν, τον Δήμο Τρικκαίων και το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, το Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη και τα μέσα ενημέρωσης για την προβολή”.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου 2024, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Επισκέψεις:

Καθημερινά: 09:00 – 14:00 & 18:00 – 20:30

Σχολεία: Kατόπιν συνεννόησης

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *