Κορινθία: Αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα

Γράφτηκε από
Κορινθία: Αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα                                                                                                                  950x714

Το παράδειγμα ζωής και την αφοσίωση στις έννοιες ‘πατρίδα’, ‘ελευθερία’ και ‘καθήκον’ που επέδειξε ο Ιερολοχίτης και καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου στρατηγού, στην γενέτειρά του Πουλίτσα, στον Δήμο Βέλου-Βόχας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι ο αείμνηστος στρατιωτικός ήταν παρών όπου και όποτε τον χρειάστηκε η πατρίδα και όπου και όποτε τον κάλεσε το καθήκον, υπογραμμίζοντας ότι ο βίος του αποτελεί παράδειγμα και δίνει διδάγματα.

Οπως δήλωσε, η φιλοτέχνηση της προτομής του στρατηγού από τον γλύπτη Νίκο Γεωργίου-τη δαπάνη της οποίας κάλυψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου-είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον άνθρωπο και τον Ελληνα στρατιώτη Κωνσταντίνο Κόρκα.

Από την πλευρά του, στην ομιλία του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνστ. Φλώρος -ο οποίος συνεχάρη τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για την πρωτοβουλία ανέγερσης της προτομής- αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αείμνηστου στρατηγού και στην ανιδιοτελή προσφορά του σε όλα τα καλέσματα της πατρίδας. Παράλληλα, τόνισε πως η πορεία του αειμνήστου στρατηγού αποτέλεσε πρότυπο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τον γνώρισαν, ενώ συνιστά και παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές αξιωματικών.

Των αποκαλυπτηρίων προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ μετά από αυτά ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στην προτομή.

Την εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο συνεργάτης της Περιφέρειας Πέτρος Σαραντάκης, χαιρέτισε και η κόρη του αείμνηστου στρατηγού Ελένη Κόρκα -ενώ παρούσα ήταν και η μητέρα της και σύζυγός του Ακριβή Κόρκα, καθώς και άλλοι συγγενείς- εκφράζοντας συγκίνηση και ευχαριστίες για την πρωτοβουλία προς τιμήν στη μνήμη του πατέρα της.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων,ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, η βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκου, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής, η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα, ο πρόεδρος της Πουλίτσας Γιώργος Πούλος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων της Γενικής Επιθεώρησης του ΓΕΑ υποπτέραρχος Γιώργος Γιαπιτζής ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ο διοικητής της Διοίκησης Κέντρων (IV ΜΠ “Πελοπόννησος”) υποστράτηγος Γιάννης Δημητρέλλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Αγγελου Χουδελούδη, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού αρχιπλοίαρχος Γιάννης Καμπόλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Γιάννη Δρυμούση, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης, ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) υποστράτηγος Νίκος Γιαννόπουλος, ο σύμβουλος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών υποστράτηγος ε.α. Αριστομένης Κράγκαρης κ.α.

Κορινθία: Αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα
Αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *