Κεφαλονιά: Εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και του Τμήματος Αποστείρωσης στο Νοσοκομείο

Γράφτηκε από
Κεφαλονιά: Εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και του Τμήματος Αποστείρωσης στο Νοσοκομείο

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, εγκαινίασε σήμερα το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας καθώς και το νέο Τμήμα Αποστείρωσης, δωρεά του κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, κάτω από την επίβλεψη της κας Καλυψώς Νομικού.

Έγινε αγιασμός από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου, παρουσία όλου του προσωπικού του νοσοκομείου. Στα εγκαίνια παρέστησαν η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, κα Καλυψώ Νομικού, ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας κ. Σταύρος Τραυλός, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, κ. Γιώργος Τσιλιμίδος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, κ. Δημήτρης Μαρτίνης, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια, κα Ζωή Μοσχονά, ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, κ. Νικόλας Βαλλιανάτος, η Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, κα Κρυσταλλία Μιχαλάτου, η ειδική σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα τουρισμού, κα Μαρίνα Βεργωτή, ο Παναγής Βεργωτής, ο Διοικητής του ΔΙΕΚ Νοσηλευτών και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, κ. Νίκος Μοντεσάντος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών.

Μετά τον αγιασμό η Αναπληρώτρια Υπουργός επιθεώρησε όλους τους χώρους των νέων ΤΕΠ, την Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, το κύριο τμήμα των ιατρείων, το μικρό χειρουργείο, την Αίθουσα Γύψου, την Αίθουσα Απομόνωσης, τον Αξονικό Τομογράφο και την Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου. Εν συνεχεία, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πλήθος προσωπικού αλλά και παραγόντων της τοπικής κοινωνίας για όλα τα θέματα που τους απασχολούν αλλά και την ευκαιρία να της εκφράσουν την ευχαρίστηση τους για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Πριν από τα εγκαίνια είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλληνίας για όλα τα θέματα υγείας που απασχολούν το Νομό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας κ. Σταύρος Τραυλός, ο Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου, κ. Γιώργος Τσιλιμίδος, ο Δήμαρχος Ληξουρίου, κ. Γιώργος Κατσιβέλης και ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Γεράσιμος Μονιάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Ιωάννης Φισφής και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, κ. Διονύσης Γαρμπής καθώς και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, κ. Δημήτρης Μαρτίνης και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια, κα Ζωή Μοσχονά.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας που γίνεται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την μελέτη που χρειάζεται για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ληξουρίου, που θα γίνει με δαπάνες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την ανάβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σάμης, που επίσης γίνεται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συζητήθηκε, επίσης, η στελέχωση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των περιφερικών ιατρείων της περιοχής, που επίσης γίνεται με εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στην τοπική κοινωνία, τους Δήμους, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο. Εκφράστηκε από όλους ικανοποίηση για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τόσο για την αναβάθμιση των δομών όσο και για την στελέχωση σε κάθε δομή υγείας.

Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *