Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενισχύει την «ΕΛ.ΑΣ.» με 45 νέα αστυνομικά οχήματα πομποδέκτες και ραντάρ

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενισχύει την «ΕΛ.ΑΣ.» με 45 νέα αστυνομικά οχήματα πομποδέκτες και ραντάρ                                                           950x696

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μετέβη σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου με αφορμή την ένταξη της Πράξης: «Αστυνομικός Εξοπλισμός Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027».

Συγκεκριμένα, με την απόφαση ένταξης, την οποία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 2.000.000 ευρώ για την προμήθεια:

  • 18 Επιβατικών αστυνομικών αυτοκινήτων υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.
  • 11 Αυτοκινήτων ειδικής κατασκευής, τύπου ‘’PICK-UP’’, υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.
  • 15 Αστυνομικών μοτοσυκλετών υψηλής επίδοσης, τύπου ADVENTURE-TOURER.
  • 1 Γερανοφόρου φορτηγού.
  • 30 Ασύρματων πομποδεκτών αυτοκινήτων.
  • 12 Φορητών ραντάρ.

Στόχος της Πράξης είναι η αύξηση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τη συνεχή και πολύπλευρη αστυνόμευση του, όπως και με την ευαισθητοποίηση των οδηγών για την ασφαλή χρήση των μεταφορικών τους μέσων. Μετά τη συνάντηση εργασίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Με τον Περιφερειάρχη, κ. Φάνη Σπανό, υπογράψαμε την ένταξη στο Πρόγραμμα, ύψους 2.000.000 ευρώ, σημαντικών προμηθειών για την Ελληνική Αστυνομία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 45 οχήματα διαφόρων τύπων, ασύρματοι, υλικοτεχνική υποδομή που θα βοηθήσει πολύ στην τροχαία αστυνόμευση για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απέναντι στην υπερβολική ταχύτητα, τη μέθη και μια σειρά από επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές, με στόχο να εμπνεύσουμε ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

»Σε 1,5 χρόνο από σήμερα, από εδώ και πέρα ξεκινά η δική μας δέσμευση, μετά τη δέσμευση των χρημάτων με την υπογραφή της Πρόσκλησης, και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις στη Στερεά Ελλάδα -στη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, την Εύβοια, τη Φωκίδα, τη Βοιωτία και την Ευρυτανία θα μπορούν να εντάξουν στο στόλο τους σύγχρονα οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό, που θα διευκολύνει και θα ενισχύσει τη δράση και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στους δρόμους της Στερεάς Ελλάδας, τις πόλεις και τα χωριά μας. 

»Με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχαμε και θα εξακολουθούμε να έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με κοινό στόχο το αίσθημα ασφάλειας, τη σωστή εποπτεία στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μας, έτσι ώστε να εξελίσσεται το έργο της ΕΛ.ΑΣ., προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, κ. Σπανό θα είμαστε σε διαρκή συνεργασία για να είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης αυτού του πολύ χρήσιμου Προγράμματος για την Ελληνική Αστυνομία στη Στερεά Ελλάδα». 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε: «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, για να υπογράψουμε την ένταξη της Πράξης «Αστυνομικός Εξοπλισμός Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στο Πρόγραμμα «Στερεά 2021-2027».

»Αποτελεί σημαντική Πράξη, ύψους 2.000.000 ευρώ για 45 αστυνομικά οχήματα, μαζί με τον ανάλογο εξοπλισμό, τα οποία θα προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία και θα διοχετευτούν κατά την κρίση των επιτελών της στους δρόμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ασφάλεια των οδική και ατομική ασφάλεια των πολιτών.

»Αυτού του είδους η πολυεπίπεδη συνεργασία Υπουργείου, Περιφέρειας και όλων των συναρμόδιων φορέων φέρνει αποτελέσματα, τα οποία φθάνουν στην κοινωνία και τον πολίτη με άμεσο τρόπο. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό, κ. Γιάννη Οικονόμου, για τη συνεργασία που οδήγησε στην Πράξη Ένταξης και προσβλέπουμε σε σύντομο χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. να αποκτήσει αυτό τον εξοπλισμό επ’ ωφελεία της κοινωνίας μας».

Κατηγορίες άρθρου:
Οδική Ασφάλεια · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *