Εντοπισμός 29 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Χίο

Γράφτηκε από
Εντοπισμός 29 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Χίο      105 950x633

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Χίου, ύποπτο ταχύπλοο μηχανοκίνητο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει την σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη, με ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και με κατάλληλους χειρισμούς ακινητοποιήθηκε το ταχύπλοο.

Ακολούθως το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή συνολικά τριάντα αλλοδαπών (είκοσι άνδρες, 6 γυναίκες και 4 ανήλικους), οι οποίοι με τη συνοδεία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Οι 29 από τους ανωτέρω οδηγήθηκαν στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου “ΒΙΑΛ”, ενώ συνελήφθη ο 44χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, καθώς και του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα”.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε το ταχύπλοο σκάφος.

Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *