Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του Φράγματος Δομοκού

Γράφτηκε από
Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του Φράγματος Δομοκού                             950x569

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «KATΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΣΤΟΝ Δ. ΔΟΜΟΚΟΥ».

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 16.839.200 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%) και η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε το 2022, όταν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των ακόλουθων οικισμών, με παροχή νερού καλύτερης ποιότητας, σε επαρκέστερη ποσότητα και χαμηλότερο κόστος: Δομοκός, Αχλαδιά, Βούζι, Γερακλί, Καρυές, Λεύκα, Μαντασιά, Νέα Μάκριση, Νεοχώρι, Πετρωτό, Πολυδένδρι, Πουρνάρι, Φυλιαδώνα, Παλαμάς, Νέος Παλαμάς, Μακρολίβαδο και Μελιταία.
 
Το έργο περιλαμβάνει υποέργα αποθήκευσης νερού (Φράγμα και Ταμιευτήρα), υποέργα επεξεργασίας νερού (Διυλιστήριο και δεξαμενή πόσιμου νερού, που θα καλύπτει τις ανάγκες 7.200 κατοίκων στην 20ετία) και υποέργα μεταφοράς και διανομής νερού (Αγωγός τροφοδοσίας του διυλιστηρίου από το φράγμα, καθώς και 5 αντλιοστάσια μεταφοράς και 6 νέες τοπικές δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος οικισμών). 

Μετά τη διακήρυξη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Προχωρούμε σταδιακά και μεθοδικά στην υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για την περιοχή του Δομοκού. Η κατασκευή του φράγματος Δομοκού θα δώσει περισσότερο και καλύτερης ποιότητας νερό σε 17 οικισμούς. Για να φθάσουμε εδώ, ολοκληρώσαμε τις μελέτες με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 17.000.000 ευρώ, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση και το Δήμο Δομοκού. Επιδιώκουμε την ταχεία κήρυξη αναδόχου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του φράγματος».

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *