Δείτε τα αποτελέσματα της τουριστικής έρευνας στην Κορινθία

Γράφτηκε από
Δείτε τα αποτελέσματα της τουριστικής έρευνας στην Κορινθία                                                                                                 950x711

Σημαντικά πορίσματα μπορούν να εξαχθούν από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή λειτουργία των δύο περιπτέρων Τουριστικής Πληροφόρησης (infokiosk) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Αρχαία Κόρινθο και στον Ισθμό.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Κόρινθο, όπου παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία από την εν λόγω έρευνα.

Οπως επισήμανε ο Π. Νίκας, τα ευρήματα μπορούν να συνδράμουν, τόσο στην επίλυση προβλημάτων που αναφέρουν οι επισκέπτες της περιοχής, όσο και στον σχεδιασμό πολιτικών, δράσεων και έργων που θα συμβάλλουν αφ’ ενός στην αύξηση της επισκεψιμότητας και αφ’ ετέρου στην ικανοποίηση των επισκεπτών από την εμπειρία που θα αποκομίσουν.

Ο περιφερειάρχης -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη, Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσου Γκιολή και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργου Οικονόμου, της εντεταλμένης για θέματα Πολιτισμού περιφερειακής συμβούλου Αθηνάς Κόρκα και εκπροσώπων φορέων- αναφέρθηκε, εξ άλλου, στο σημαντικό έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία 4 χρόνια στην Κορινθία, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού στους Αγίους Θεοδώρους, στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Λουτράκι, στην δημιουργία του περιβαλλοντικού-πολιτιστικού πάρκου στον χώρο εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κορίνθου-Λεχαίου, την προστασία της αρχαίας Διόλκου, τον φωτισμό του κάστρου του Ακροκόρινθου, όπως επίσης την περίφραξη της διώρυγας του Ισθμού, αλλά και την δημιουργία του πεζόδρομου παράλληλα σε αυτή.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επισήμανε ότι η Κορινθία διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν απόψε στην Κόρινθο μπορείτε να τα δείτε εδώ:

– Αρχαία Κόρινθος

– Ισθμός

Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *