Δήμος Ρόδου: Παραμένουν ανοιχτοί συνολικά 37 χώροι φιλοξενίας

Γράφτηκε από
Δήμος Ρόδου: Παραμένουν ανοιχτοί συνολικά 37 χώροι φιλοξενίας                                                 950x604

Παραμένουν ανοιχτοί συνολικά 37 χώροι φιλοξενίας σε Ρόδο, Ιαλυσό, Κρεμαστή, Σορωνή, Καλυθιές, Αφάντου και Αρχάγγελο. Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία, που σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προσφέρουν σίτιση και στέγη σε περισσότερα από 5.000 άτομα.

Πληρώματα ελικοπτέρων, πυροσβέστες και δασοκομάντος φιλοξενούνται με μέριμνα της δημοτικής αρχής σε ξενοδοχεία που προσφέρουν δωμάτια.

Φαγητό, νερό, πάγος, χαρτιά υγείας, καθαριστικά διατίθενται καθημερινά από τον Δήμο Ρόδου, από ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και από εκατοντάδες εθελοντές συμπολίτες μας. 2.000 κρεβάτια-ράντζα και 444 υπνόσακοι έχουν διατεθεί σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στελέχη της δημοτικής αρχής και δημοτικοί υπάλληλοι βρίσκονται καθημερινά στους χώρους φιλοξενίας και συντονίζουν τις προσπάθειες.

Όλα τα μηχανήματα, τα οχήματα, οι υδροφόρες και ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου βρίσκονται στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ, από την πρώτη μέρα της πυρκαγιάς διαθέτει το στόλο της για τις εκκενώσεις των χωριών και των ξενοδοχειακών μονάδων και τη μεταφορά των συμπολιτών και των επισκεπτών μας στα δημοτικά κέντρα υποδοχής και σε διαθέσιμες κλίνες. Σε διάστημα 12 ωρών, από το απόγευμα του Σαββάτου ως τα ξημερώματα της Κυριακής μετακινήθηκαν 3.000 άτομα από το Κιοτάρι, το Γεννάδι και το λιμάνι της Ρόδου.

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς διατίθενται από το Δήμο Ρόδου φαγώσιμα (ζεστά γεύματα, σνακς κλπ), νερό, πάγος, μάνικες πυρόσβεσης, μάσκες οξυγόνου, φαρμακευτικό υλικό και διάφορα είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Ευχαριστούμε πολύ τους συμπολίτες μας, τους συλλόγους και φορείς, τις επιχειρήσεις και όλους όσοι προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους έχοντες ανάγκη.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *