Γ. Οικονόμου: Ενισχύεται το αθλητικό αποτύπωμα της Ελλάδας με τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες

Γράφτηκε από
Γ. Οικονόμου: Ενισχύεται το αθλητικό αποτύπωμα της Ελλάδας με τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες photo 2 950x713

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Οικονόμου, υποδέχθηκε στο γραφείο του, στο Υπουργείο, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», κ. Νίκο Νταμπακάκη και τον Εκτελεστικό Διευθυντή, κ. Νίκο Προβιά.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, με βασικό αντικείμενο την πρόοδο της προετοιμασίας, οργάνωσης, φιλοξενίας και διεξαγωγής των Αγώνων, που θα διεξαχθούν στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, με τη συνεργασία των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τη συμμετοχή 26 χωρών και περισσοτέρων από 1.500 αθλητών και αθλητριών.

Ο συνολικός αριθμός συμμετεχόντων είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση (2019), ενώ εξίσου αυξημένη είναι η συμμετοχή αθλητριών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: «Το αναβαθμισμένο κύρος της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται και στον Αθλητισμό, όπως και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Η επιτυχία των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων “Ηράκλειο 2023” αποτελεί πρόκληση για όλους μας.

Στην Κρήτη, όπου θα χτυπήσει τον Σεπτέμβριο η αθλητική καρδιά της Μεσογείου, θα συνδυαστούν η ελληνική φιλοξενία, με το ευ αγωνίζεσθαι, με το θέαμα και την άριστη διεξαγωγή, σε μια διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη για την Πατρίδα μας, μέσω της προβολής που θα έχει.

Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων “Ηράκλειο 2023” θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες συμμετεχόντων και του κοινού και θα ενισχύσει το αθλητικό αποτύπωμα της χώρας μας στο εξωτερικό».

Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *