Αχαΐα: Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων στην μέσω ευρωπαϊκού έργου Interreg TheRout_Net

Γράφτηκε από
Αχαΐα: Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων στην μέσω ευρωπαϊκού έργου Interreg TheRout_Net Interreg TheRout Net

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η δημόσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου Interreg TheRout_Net, το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αξιοποιήσει προκειμένου να αναδείξει χώρους με θρησκευτική, πολιτιστική και ιστορική αξία.

Στην εκδήλωση που διεξήχθη στην αίθουσα του Mosaic Hub στην Πάτρα, η Χριστίνα Γεωργοπούλου, project manager του έργου, στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε διεξοδικά τις παρεμβάσεις που έχουν εκτελεστεί στο πλαίσιο του TheRout_Net και αφορούν τις εργασίες στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της οδού Ηφαίστου στην Πάτρα, την αναστήλωση της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο, τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου και τη δημιουργία του Μουσείου Παπανδρέου και του Λαογραφικού Μουσείου στο Καλέντζι Αχαΐας.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων για το πώς η δημιουργία θεματικών διαδρομών και η αξιοποίηση-κεφαλαιποίηση των ευρωπαϊκών έργων, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά (live streaming) και είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση από το κανάλι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο YouTube.

Στο πλαίσιο του έργου Interreg TheRout_Netτην Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, πραγματοποιείται τεχνική συνάντηση των εταίρων του έργου, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της υλοποίησής του, ενώ το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου, οι εταίροι θα ξεναγηθούν στα δύο Μουσεία στο Καλέντζι του Δήμου Ερυμάνθου, που σημειώθηκαν οι παρεμβάσεις.

Το έργο TheRout_Net / Thematic routes and networks χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A «Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020» και έχει στόχο την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα και την Ιταλία, αξιοποιώντας πολιτιστικές και ιστορικές διαδρομές.

Το εταιρικό σχήμα του Έργου αποτελούν οι: Περιφέρεια Ηπείρου (Επικεφαλής Εταίρος), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού/ Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και Περιφέρεια Απουλίας – Τμήμα Τουρισμού, Οικονομίας του Πολιτισμού και Αξιοποίησης της Περιοχής.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *