Απομάκρυνση επικίνδυνων πεύκων στην Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από
Απομάκρυνση επικίνδυνων πεύκων στην Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας

Με υλοτομικές εργασίες επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, συνεχίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και άρσης της επικινδυνότητας, εντός των γεωγραφικών και διοικητικών της ορίων.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας και οδικής ασφάλειας ξεκίνησαν από την Άνοιξη του 2022, μετά και τη συζήτηση του θέματος σε ειδική σύσκεψη που είχε προκαλέσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Γιαννόπουλος, με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και των Δασαρχείων, αλλά και στο Σ.Ο.Π.Π ΠΕ Ηλείας. «Έγινε προτεραιοποίηση των αναγκών και καθαρίστηκαν πολλά τμήματα τόσο στο Επαρχιακό όσο και στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, και πέρσι αλλά και φέτος. Επιστρέφουμε φέτος στο εν λόγω τμήμα, μετά τη λήξη και της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την διάρκεια της οποίας υπάρχει αυξημένη κίνηση επισκεπτών λόγω και των παραλιών που υπάρχουν κατά μήκος της περιοχής, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τις εργασίες, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες πτώσης δέντρων από τους δυνατούς ανέμους κατά τους χειμερινούς μήνες και κατ’ επέκταση αποκλεισμού της οδού. Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιούνται και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Ηλείας», εξηγεί ο κ.Γιαννόπουλος.

Από Κρέστενα έως το Κάτω Σαμικό

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε κοπή και αποψίλωση πεύκων με επικίνδυνη κλίση στο οδόστρωμα, από την διασταύρωση των Κρεστένων έως και το Κάτω Σαμικό. Πρόκειται για ένα οδικό τμήμα, με αυξημένη επικινδυνότητα, αφενός λόγω της πυκνής βλάστησης και των μεγάλων σε ηλικία και ύψος δέντρων και αφετέρου λόγω των μεγάλων κλίσεων του οδοστρώματος και των διαδοχικών στροφών (σ.σ Πεπέ).

Από νωρίς το πρωί, με τη χρήση ειδικών οχημάτων και μηχανημάτων, στήθηκε μια συντονισμένη επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε αποψίλωση στα δέντρα που είχαν αναπτυχθεί προς το οδόστρωμα αλλά δεν παρουσίαζαν κλίση, και κοπή αυτών που η κλίση τους δημιουργούσε συνθήκες επικινδυνότητας, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες με την ανάπτυξη ανέμων αυξημένης έντασης.

Για την εκτέλεση των εργασιών, η οποία έγινε με επίβλεψη εκπροσώπου του Δασαρχείου Ολυμπίας, ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και έγινε αποκλεισμός μόνο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας, με εναλλαγή της κίνησης των οχημάτων και ολιγόλεπτη αναμονή για τους διερχόμενους οδηγούς.

Κατηγορίες άρθρου:
Οδική Ασφάλεια · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *