Αιτωλοακαρνανία: Ξεχωριστή βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας

Γράφτηκε από
Αιτωλοακαρνανία: Ξεχωριστή βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (31/8) στο Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο αναστυλώθηκε και παραδόθηκε σε επανάχρηση έπειτα από εκτεταμένες αναστηλωτικές εργασίες.

«Αισθάνομαι συγκίνηση και περηφάνια που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνέβαλε στην αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου που μας φιλοξενεί σήμερα. Ήταν υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Όχι από σεβασμό στο χθες, αλλά από χρέος στο αύριο. Απόψε, δεν τιμάμε το παρελθόν, τιμάμε το μέλλον. Κάνουμε ένα ακόμα βήμα ανάδειξης του τόπου μας και αναγέννησης ενός χώρου πολιτισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στο σύντομο χαιρετισμό του και πρόσθεσε: «Επενδύουμε στον πολιτισμό γιατί πιστεύουμε ότι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο ανάπτυξης του τόπου που μας γέννησε».

Καταλήγοντας, καλωσόρισε και ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη που τέλεσε τα εγκαίνια του αρχαίου θεάτρου και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Ολυμπία Βικάτου, η οποία παρουσίασε διεξοδικά τις παρεμβάσεις που έγιναν στο μνημείο, αλλά και το σύνολο των ανθρώπων που εργάστηκαν και εργάζονται για την αναστύλωση και ανάδειξη των πολιτισμικών μας μνημείων.

«Όλα τα έργα Πολιτισμού αποτελούν πολιτιστικές διαδρομές που ενισχύουν καθοριστικά τη φυσιογνωμία του τόπου, καθώς επίσης την τουριστική βιομηχανία και κατ’ επέκταση δημιουργούν σημαντική οικονομική δραστηριότητα» ανέφερε από την πλευρά της η κ. Μενδώνη, που ανταπέδωσε τις ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη, τονίζοντας: «Έχουμε κάνει πολλά και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία τα επόμενα χρόνια, γιατί έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα».

Την τελετή των εγκαινίων πλαισίωσε η μουσική εκδήλωση «Με ένα κομμάτι φεγγαριού στα χέρια», στην οποία η Φωτεινή Δάρρα, με την μαγευτική φωνή της,υπό το φως του τελευταίου αυγουστιάτικου φεγγαριού,μοιράστηκε με τον κόσμο μεγάλες επιτυχίες του Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Για την Περιφερειακή Αρχή η ανάδειξη των μνημείων και σύνδεση των αρχαιοτήτων με το πολιτιστικό γίγνεσθαι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μετην τουριστική αξιοποίηση. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύροςκαι η Ιωάννα Φαναριώτου Προϊστάμενη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *