Έκθεση φωτογραφίας στην Κατερίνη

Γράφτηκε από
Έκθεση φωτογραφίας στην Κατερίνη                                                               950x950

Το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» η Έκθεση Φωτογραφίας #My_Katerini, που συνδιοργανώνουν από τις 3 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού Δ. Κατερίνης, ενώ επιμελούνται οι GreekInstagramersEvents.

Σε συνέχεια της τριήμερης φιλοξενίας των Greek Instagramers Events τον Μάϊο του  2022 και της υλοποίησης της φωτογραφικής δράσης #My_Katerini με τους 20 φιλοξενούμενους φωτογράφους, Instagramers-influencers, καθώς και μέλη φωτογραφικών ομάδων της Πιερίας, η Αντιδημαρχία Τουρισμού προέβη στη δημιουργία 70 φωτογραφικών έργων της Κατερίνης και των περιχώρων που θα εκτεθούν από τις 3 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στους χώρους του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» (Είσοδος Ελεύθερη).

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα έως Παρασκευή:           11.00 – 15.00 & 18.00 – 21.00

Σάββατο και Κυριακή:                18.00 – 21.00

Η σύγχρονη εικόνα της πόλης αναδεικνύεται από τον φωτογραφικό φακό

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος: «Η εικόνα της πόλης, της ευρύτερης περιοχής, αναδεικνύεται στην έκθεση, γίνεται ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της και αυτό έχει μια ιδιαίτερη αξία για όλους. Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία στην αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, στους Greek Instagramers Events και στους συνδημότες μας φωτογράφους, οι οποίοι μέσα από το φακό τους αποτυπώνουν μοναδικά την Κατερίνη του σήμερα και αφήνουν παρακαταθήκη στην πόλη και στους ανθρώπους της, το πολύτιμο αυτό υλικό».

Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου:

«Σε συνεργασία με τον Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης και τους GreekInstagramersEvents πραγματοποιούμε την πρώτη Έκθεση Φωτογραφίας #My_Katerini, παρουσιάζοντας τις εικόνες της πόλης μας και περιχώρων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τον φωτογραφικό φακό των GreekInstagramersEvents αλλά και συνδημοτών μας φωτογράφων που πλαισίωσαν τη δράση μας τον Μάϊο του 2022.

Η διενέργεια Εκθέσεων Φωτογραφίας αποτέλεσε σαφή στόχευση του, εγκεκριμένου από τον Ε.Ο.Τ., Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του δήμου μας, για το έτος 2023. Μελλοντικός στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε τα εξαιρετικά αυτά φωτογραφικά έργα και εκτός της πόλης μας, ή δυνατόν και της χώρας. Μέσα από τις Τέχνες επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε τη σύγχρονη εικόνα της Κατερίνης και να συμβάλλουμε στην ποιοτική ανάδειξη και στην αναγνώριση της γνήσιας και σύγχρονης ταυτότητάς της.  

Από την αρχή, αποτέλεσε διαρκή προσπάθειά μας ο ποιοτικός και ουσιαστικός εμπλουτισμός του υλικού προβολής του τουριστικού προορισμού μας. Μέσα από νέα project και σύγχρονες προτάσεις, προσπαθούμε κάθε φορά να συμβαδίζουμε με τις νέες τάσεις και εφαρμογές προβολής στον τομέα του Τουρισμού. Μελλοντικές δράσεις εξωστρέφειας και Διπλωματίας Προορισμών θα πλαισιωθούν από τα εξαιρετικά φωτογραφικά έργα που δημιουργήσαμε, αλλά και από άλλα που θα απεικονίζουν κι άλλες, ποικίλες, πτυχές του τόπου μας, εντείνοντας έτσι το θετικό πρόσημο στην παρουσίαση, από εμάς, του τουριστικού προορισμού σε κάθε μελλοντικό επισκέπτη, σε αποστολές και στελέχη του Τουριστικού κλάδου όπως και σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις».

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *