Φθιώτιδα: Επίσπευση εργασιών επέκτασης του λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου

Γράφτηκε από
Φθιώτιδα: Επίσπευση εργασιών επέκτασης του λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου LIMANI AG KWNNOY1 950x534

Δυο σημαντικά έργα υποδομής επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, το πρωί της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου 2021, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, τον  Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας  κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη, τον  Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας  κ. Ηλία Κυρμανίδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, αιρετούς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, επισκέφθηκαν αρχικά το έργο βελτίωσης της υφιστάμενης οδού Μαρτίνο – Λάρυμνα, μήκους περίπου 7,5χλμ. και αρχικού προϋπολογισμού 3.350.000 €. Οι βασικές εργασίες  (χωματουργικά , τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση) ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2020 και ο δρόμος έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Γιάννης Συκιώτης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Βαγγέλης Μπλούνας, ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών αναδιαμόρφωσης και επέκτασης του λιμένα Αγ. Κωνσταντίνου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 9.800.000€, το οποίο προβλέπει:

  • Τη δημιουργία πρόσθετου χερσαίου χώρου 3.745 τ.μ.
  • Την επέκταση της υφιστάμενης αποβάθρας.
  • Την κατασκευή νέου προβλήτα, για τη δημιουργία προστατευμένης λιμενολεκάνης από το βόρειο κυματισμό.

«Ολοκληρώσαμε το πολύπαθο οδικό έργο Μαρτίνο – Λάρυμνα και ενημερωθήκαμε για την πρόοδο των εργασιών στο μεγάλο έργο επέκτασης του λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας. Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο πλέον κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς. Στόχος είναι η επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, ώστε να εξελιχθεί σε ακόμη πιο ισχυρό τουριστικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *