Συνελήφθησαν διακινητές μη νομίμων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Γράφτηκε από
Συνελήφθησαν διακινητές μη νομίμων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα                                                                                                                        950x391

Στη σύλληψη 2 αλλοδαπών και των 2 διακινητών τους, ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού προέβησαν, προχθές το βράδυ στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Βόλου και Πάτρας καθώς και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της αλλοδαπής Υπηρεσίας Department of Homeland Security/Homeland Security Investigations Athens.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οι οποίες περιήλθαν από την ανωτέρω Υπηρεσία, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση Ι.Χ.Ε. οχήματος με οδηγό έναν 52χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ξεκινώντας από την Αθήνα έφτασε στα Τρίκαλα, όπου επιβίβασε 2 αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 23 ετών και τους μετέφερε σε οικία που διαμένει 48χρονος ημεδαπός. Στο σημείο μετέβη φορτηγό όχημα, με οδηγό τον 48χρονο, ο οποίος επιβίβασε από κοινού με τον 52χρονο τα άλλα 2 άτομα στο Φ/Γ όχημα και τα έκρυψαν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη), με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια κατά την άφιξη του φορτηγού στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας κατόπιν υπόδειξης των στελεχών της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), διαπίστωσαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Γραφείου ΠΟΔΙΝ/Κ9 της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας την ύπαρξη των προαναφερθέντων στην κρύπτη, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο οδηγός. Επιπρόσθετα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών εντόπισαν και συνέλαβαν τον 52χρονο οδηγό του Ι.Χ.Ε. στον σταθμό διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Οι εν λόγω αλλοδαποί πλήρωσαν έκαστος το ποσό των 7000 ευρώ για την μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση συνέλαβε τον 48χρονο και τομ 52χρονο κατά παράβαση του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν.4241/2014 (Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών), του άρθρου 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία), του άρθρου 98 του Π.Κ. (Έγκλημα κατ΄ εξακολούθηση), του άρθρου 13 εδ. ε του Π.Κ. (Κατ’ επάγγελμα τέλεση του εγκλήματος) και του άρθρου 306 παρ. 1 του Π.Κ. (Έκθεση), ενώ ο 26χρονος και ο 23χρονος συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν το Φ/Γ και το Ι.Χ.Ε. όχημα, έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων πενήντα ευρώ (850€).

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. προβαίνει σε συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία των μέχρις στιγμής στοιχείων και δεδομένων, διερευνώντας την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων εμπλεκομένων συνεργών. Παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και η τυχόν συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, ιδίας ή παρόμοιας εγκληματικής δραστηριότητας.

Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *